'Accreditation Canada' / Karlovačka hitna služba prva u Hrvatskoj i Europi dobiva svjetski poznat i priznat sustav kvalitete

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Ova je ustanova prepoznala važnost potrebe uvođenja sustava kvalitete prema najvišim hrvatskim i međunarodnim standardima

29.1.2019.
7:45
Ivica Galović/Pixsell
VOYO logo

Karlovačka hitna služba bit će prva u Hrvatskoj koja će raditi po najvišim svjetskim standardima, a nakon što se provede postupak međunarodne akreditacije sustava kvalitete “Accreditation Canada”, javlja KAportal.

Kako je rečeno na jučerašnjem sastanku u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije, ova je ustanova prepoznala važnost potrebe uvođenja sustava kvalitete prema najvišim hrvatskim i međunarodnim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je angažirao akreditacijsku kuću Accreditation Canada, kako bi kroz proces međunarodne akreditacije Zavoda implementirao najviše stručne standardi kvalitete u zbrinjavanju hitnih pacijenata u Karlovačkoj županiji, ali i pokrenuo kontinuirani proces u samom Zavodu. To je, kažu u Zavodu, i stalno propitkivanje i ocjenjivanje vlastite kvalitete i unaprjeđenje pružanja zdravstvene usluge koju obavlja.

Accreditation Canada je, naime, nezavisna neprofitna organizacija koja je tijekom posljednjih 60 godina akreditirala više od 1.200 zdravstvenih organizacija u Kanadi. Temeljem kanadskog nacionalnog modela razvijen je i njen međunarodni akreditacijski program. Nakon završenog akreditacijskog postupka koji traje tri godine, u Zavodu smatraju kako će navedeno biti garancija da ova zdravstvena ustanova kontinuirano radi na održavanju i postizanju visokih standarda i nadstandarda kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom početka akreditacijskog procesa u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije, projektni tim na čelu s ravnateljem Zavoda Nikšom Anticom, ugostio je zamjenicu župana Karlovačke županije Vesnu Hajsan – Dolinar i pročelnika UO za zdravstvo Predraga Koraća koji su bili zadovoljni viđenim, ali i izrazili spremnost te podršku Karlovačke županije Zavodu u implementaciji ovih međunarodnih standarda kvalitete.

"Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije biti će na kraju ovog procesa prva javna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj koja će biti akreditirana prema svjetski poznatoj i priznatoj akreditaciji Accreditation Canada International, ali i prvi takav akreditiran Zavod za hitnu medicinu u Europi", rečeno je na početku trogodišnjeg programa, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo