FINALE AKCIJE „ZA TEOV PRVI KORAK“ Krk na Staru godinu trči za Tea Jelenovića!

Nakon niza humanitarnih događanja u sklopu akcije “Za Teov prvi korak” u četvrtak ulazimo u finale ove humanitarne priče i to utrkom na otoku Krku pod nazivom “Otok Krk za Tea trk”.

U organizaciji Atletskog kluba Krk, na staru godinu, 31.prosinca 2015. održat će se dvije utrke za malog Tea Jelenovića. Glavna utrka Punat – Krk (duljina staze 7,2 km) počinje u Puntu (ispred pošte) u 10:30 sati a cilj ima u gradu Krku na Veloj placi. Dječja utrka pak počinje u isto vrijeme iz starog grada u Krku a za cilj ima također Velu placu.

Teoobitelj

Podsjetimo, Teo Jelenović tromjesečna je beba koja boluje od rijetke bolesti zglobova i tetiva a manifestira se ukočenošću ruku, i nogu i slabijom pokretljivošću mišića. Kako je u Hrvatskoj liječničkoj praksi ova bolest još relativno nepoznata Teovi roditelji pronašli su kliniku u Njemačkoj koja ima već mnogo iskustva u liječenju ove bolesti -Artrogripoze. Rezultati dosadašnjeg liječenja su ohrabrujući ali troškovi liječenja su doista veliki- procjenjuje se da će biti potrebno ukupno 100.000 eura. Prijatelji Teovih roditelja stoga su pokrenuli veliku humanitarnu akciju „Za Teov prvi korak“ koja se ovom utrkom završava!

U sklopu akcije “Za Teov prvi korak” odvilo se 50-tak događanja: koncerti u Malinskoj, Novom Vinodolskom, Crikvenici, Krku, Dobrinju, predstave Pipi duga čarapa i Bijeli Klaun, u Hotelu Malin i Zabavnom parku Zvrk, a osim toga tu su bile još i misa vlč. Suca za Tea, akcija skupljanja priloga u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana, humanitarna vaterpolo utakmica, rođendanski party Studia Danijela sa prikupljanjem priloga, humanitarno jahanje u Njivicama, skupljanje priloga u Gostioni u Zagrebu, Advent na Placi na kojem je Udruga Kreativni Krk prodavala svoje radove i prikupljala priloge za Tea, aukcija fotografija Srđana Hulaka, promocija knjige i izložba slika u Novom Vinodolskom, PalačinkaDa u Crikvenici, prodaja ukrasa i suvenira na štandovima u sklopu manifestacije “Prosinac u Novom”, izrada šalica za božićni sajam autora Ivice Brusića, te razne manifestacije u Dječjem zimskom gradu Punat, te brojne Facebook akcije.

Organizatori zahvaljuju svima koji su se uključili u ovu akciju te svim fizičkim i pravnim osobama koje su uplatile donaciju na humanitarni račun , kao i anonimnim uplatiteljima, bilo ih je doista puno.

Utrku pomažu: Grad Krk, Općina Punat, Općina Dobrinj, TZ Grada Krka, TZ Punat, TZ Dobrinj, BBK Krk, PD Obzova otok Krk, DVD Krk, UIKO – Punat, Udruga Puntarske užance, JK Punat, ŠRD Arbun Punat, Marina Punat Grupa, TP Kvarner Punat, NB “Volsonis” Krk, Caffettaria “XVIII stoljeće” Krk, slastičarnica Mimoza, Krk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari