zvijezde podržale punkerice / Madonna još jednom stala uz Pussy Riot

Image

"Protivim se osuđujućoj presudi prema kojoj se članice Pussy Riota kažnjavaju s dvije godine zatvora zbog 40-sekundnog performansa kojim su izrazile svoje političko mišljenje", objavila je Madonna koja je izrazila podršku članicama skupine.

19.8.2012.
10:00
VOYO logo

Američka pop-ikona Madonna još je jednom izrazila podršku članicama ruske ženske punk skupine Pussy Riot, koje su osuđene na po dvije godine zatvora zbog performansa u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja kojim su javno kritizirale predsjednika Vladimira Putina.

"Protivim se osuđujućoj presudi prema kojoj se članice Pussy Riota kažnjavaju s dvije godine zatvora zbog 40-sekundnog performansa kojim su izrazile svoje političko mišljenje", objavila je Madonna koja je izrazila podršku članicama skupine i prije izricanja presude i to na svom nedavnom koncertu u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostački odgovor je došao od predsjednika ruske Vlade. Naime, Vladimir Putin je poručio da svaka bivša prostitutka kad ostari dijeli lekcije o moralu i da bi trebala skinuti križ i obući gaćice.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Nadežda Tolokonjikova (22), Marija Aljohina (24) i Ekaterina Samucevič (30), proglašene su krivima za 'huliganstvo' potaknuto vjerskom mržnjom zbog izvedbe punk molitve u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi. Tada su Majku Božju zazvali da k sebi uzme Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madonna se tako pridružila Bryanu Adamsu, Stingu i Paulu McCartneyju koji su također izrazili podršku članicama Pussy Riota.

U čast punk trojke britanski dnevnik Guardian montirao je spot za njihovu pjesmu Putin Lights Up The Fires u kojem možete vidjeti scene performans zbog kojeg se punkerice i nalaze iza rešetaka, kao i fotografije sa suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video možete pogledati OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo