"GAD ME HTIO NAPUSTITI" / Menadžer 'priznao' ubojstvo Jimija Hendrixa

Image

Menadžer Jimija Hendrixa navodno je priznao kako je upravo on predozirao slavnog gitarista tabletama za spavanje. Ovu verziju događaja ispričao je Hendrixov scenski radnik.

31.5.2009.
17:34
VOYO logo

Gotovo 30 godina nakon smrti gitarističkog maga Jimija Hendrixa, pojavila se nova verzija njegovih posljednjih trenutaka. Britanski mediji objavili su isječke iz knjige Jamesa Tappyja Wrighta, Hendrixovog scenskog radnika, koji tvrdi da je genijalnog gitarista ubio njegov menadžer Michael Jeffery, što mu je, godinu dana nakon hendrixove smrti, Jeffery i priznao.

"Još se sjećam našeg razgovora. Preda mnom je stajao čovjek kojeg sam poznavao gotovo cijeli život. Problijedio je i bijesno stisnu čašu u svojoj ruci", sjeća se Tappy svog susreta s Jefferyjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžer mu je navodno rekao: "Morao sam to učiniti, Tappy. Ti me razumiješ, zar ne? Morao sam to učiniti. Dobro znaš o čemu govorim."

Hendrixovo tijelo pronađeno je 18. rujna 1970. godine u hotelskoj sobi njegove djevojke Monike Dannemann. Ugušio se u vlastitoj bljuvotini, u kojoj je prevladavalo crno vino, a na povraćanje su ga natjerale tablete za spavanje, kojih se također nagutao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kobnim Hendrixovim trenucima Jeffery je rekao, a Tappy ga citira: "Bio sam u Londonu one večeri kada je Jimi umro. S nekoliko starih prijatelja otišli smo do Monikine hotelske sobe, zgrabili smo nekoliko tableta i nagurali ih u njegova usta. Zatim smo ga nalili s nekoliko boca crnog vina."

Kao razlog ubojstva, Jeffery je naveo Jimijevu najavu da će potražiti novog menadžera. "Jimi mi je više koristio mrtav nego živ. Gad me htio napustiti, a da je to učinio, sve bih izgubio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeffery je na kraju pokupio milijunsku policu Hendrixovog životnog osiguranja, no nekoliko godina kasnije poginuo je u avionskoj nesreći, tako da prava verzija smrti glazbenog velikana vrlo vjerojatno nikada neće biti razjašnjena.

Inače, Tappy u svojoj knjizi opisuje svoj odnos s još nekim poznatim likovima iz svijeta glazbe, među kojima je i Elvis Presley, o čijoj smrti, čini se, nema novih spoznaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo