okončana potraga / Migrant za kojim je tragao HGSS pronađen mrtav: Nestao nakon pokušaja prelaska rijeke

Image
Foto: Ilustracija / Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nabujala rijeka Dobra odnijela je četvoricu migranata, trojica su uspjeli izaći iz rijeke no jedan nije bio te sreće

30.11.2018.
13:18
Ilustracija / Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Pripadnici Gorske službe spašavanja u potrazi su za migrantom koji je sinoć nestao u rijeci Dobri prilikom prelaska skupine preko Skubinovog slapa kod mjesta Protulipa u Općini Generalski Stol, javlja KAportal.

Nabujala rijeka Dobra odnijela je četvoricu migranata, trojica su uspjeli izaći iz rijeke no jedan nije bio te sreće. Migranti su došli do obližnjih kuća te od mještana tražili pomoć, a ovi su obavijestili policiju i HGSS koji je odmah krenuo u potragu za nestalim, ali nažalost bezuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, policija kao ni Županijski centar 112 jutros u svojim redovnom izvješćima nisu izvijestila o ovom događaju dok nam slučaj nisu mogli potvrditi niti u HGSS-u jer, kažu nam, sve informacije može davati samo policija. Naknadno smo do policije dobili potvrdu događaja.

"29. studenog oko 18.30 sati na području općine Generalski Stol zatečena tri strana državljana za koje se sumnja da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Prema njihovim navodima, jedna osoba je prilikom pokušaja prelaska rijeke Dobre nestala. Dosadašnjim poduzetim mjerama traganja osoba nije pronađena, a potraga se nastavlja i danas. Policija provodi kriminalističko istraživanje vezano uz utvrđivanje identiteta osoba i zakonitosti ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora", naveli su u PU karlovačkoj, piše KAportal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dobri pronađeno mrtvo tijelo migranta

U rijeci Dobri na području Generalskog Stola policija i HGSS u petak su pronašli tijelo nepoznate muške osobe pa slijedi očevid i utvrđivanje identiteta, izvijestila je u karlovačka policija nakon što su trojica migranata dan ranije izvijestili policiju da je jedan migrant pao i nestao u rijeci.

Akcija traganja okončana je pronalaskom mrtvog tijela nepoznatog muškarca, a je li riječ o migrantu i ostale okolnosti utvrđuje policija, rekao je Hini pročelnik karlovačkog HGSS-a Dubravko Butala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga je bila kratka, jer je tijelo pronađeno svega 150 metara od mjesta gdje su migranti navodno pokušali priječi jedan slap. Potragu su, kaže Butala, obavljala četvorica spasitelja s dva čamca i jednim dronom za pregledavanje riječnog korita iz vode i zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo