ništa od velikog iznenađenja? / Neki obožavatelji već znaju kako će završiti 'Igra prijestolja'

Image
Image

Gostujući na Edinburgh International Literary Festivalu, George R.R. Martin otkrio je kako su neki fanovi očito pažljivo proučili tragove koje je ostavljao u prethodnim knjigama te došli do ispravnog zaključka kako planira okončati sagu.

13.8.2014.
9:12
VOYO logo

Autor popularne serije fantasy novela Igra leda i vatre George R. R. Martin priznao je kako su neki istinski obožavatelji Igre prijestolja već pogodili njegov 'tajni' završetak sage.

Naime, gostujući na Edinburgh International Literary Festivalu otkrio je kako su neki fanovi očito pažljivo proučili tragove koje je ostavljao u prethodnim knjigama te došli do pravovaljanog zaključka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako knjigeThe Winds of Winter i A Dream of Spring još nisu završene, te prema tome nemaju konačan konac, Martin se ipak previrao hoće li mijenjati svoju ideju iz korijena.

"Hrvao sam se s činjenicom da su neki fanovi pogodili kako će sve završiti jer zaista ih želim iznenaditi. Kao čitatelj, mrzim predvidljivu fikciju i predvidljivu fikciju nemam namjeru stvarati. Želim iznenaditi i oduševiti čitatelje i odvesti ih tamo gdje ne očekuju. No, barem dva ili tri čitatelja registrirala su skrivene i diskretne tragove koje sam ostavio u prethodnim knjigama i došli do pravih zaključaka. Što mi je činiti? Hoću li sve promijeniti? Ne mogu to učiniti pa ću nastaviti onako kako sam zamislio. Na sreću, stotine tisuća fanova bit će iznenađeno završetkom", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo