JELINČIćEV REDATELJSKI DEBI / Neobična priča o ljudima koji su odlučili živjeti u plemenu

Zagrebdox je počeo, a publika s nestrpljenjem očekuje prvijenac Tomislava Jelinčića, film 'Pun kufer'. Neobična priča o skupini ljudi koja je prednosti života u gradu zamijenila životom u plemenu na Petrovoj gori mnoge bi mogla potaknuti da porazmisle o svome životu i ciljevima koje su si postavili.

26.2.2013.
18:30
VOYO logo

Koliko vam je puta bio pun kufer svega? Upravo se tom temom u istoimenom dokumentarcu bavi
TomislavJelinčić. Nastao kao studentski projekt, ispit na akademiji dramske umjetnosti, film o ljudima koji su imali hrabrosti pobjeći iz grada biti će premijerno prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

"Mislim zapravo da je duboko u meni tinjala želja za povratkom prirodi. Znaš ono kad si u poslu stalno nekoj zbrci...", rekao je Tomsilav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Petrovoj Gori u eko selu Blatuša te riječi ne postoje. Gradska djeca koja su s asfalta pobjegla u šumu žive u neobičnoj zajednici, kupaju se u jezeru, jedu hranu koju su sami uzgojili i spavaju u kućama od blata i slame koje su sami izgradili.

"Glavni likovi zaista imaju zanimljive priče u tom filmu, ali u svakom slučaju jedno im je zajedničko - kažu da su mogli birati daleko od grada ili daleko od prirode. Oni su odabrali daleko od grada i to je zapravo suština cijele priče", objasnio je Tomislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni krivac za ovo mjesto je Robert Schenk, glazbenik i izumitelj kojem je puknuo film. Od zarađenog bogatstva kupio je 60 hektara zemlje i osnovao pravo malo pleme usred ničega.

"Drago mi je da su nas prihvatili kao dio zajednice. Skoro sam išao cjepati drva jer je trebalo, ideš pomoći što god treba, a istovremeno snimaš. Navečer kad ideš spavati zaista slušaš tišinu koju u gradu nikad nema i to je nešto predivno." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika će moći vidjeti još jedan film iz Jelinčićeva kreativnog opusa. Deadline/Lifeline dio je PhoneDoxa, inovacije ovogodišnjeg festivala koji je po prvi put raspisao natječaj za film napravljen u cijelosti mobitelom. "Sat vremena i deset minuta mog života prikazano je unutra. Kakvih sve rokova, kakvih sve deadlinea i na kraju krajeva lifelinea može čovjek doživjeti u tih sedamdeset minuta."

Te minute su samo dio onoga što ćete vidjeti na ovogodišnjem Doxu. 180 dokumentaraca iz cijelog svijeta, među kojima više od 40 domaćih skupljeno je deveti put po redu na jednom od najpopularnijih filmskih festivala lijepe naše. Revija sedme umjetsnosti traje do nedjelje, a ako još niste, Dox pustolovinu započnite sutra u 19 sati premijerom filma Pun kufer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo