svijetla točka estrade / Nina Kraljić izdala svoj album prvijenac "Samo"

Image

'Za naziv albuma smo iskoristili riječ 'samo' jer je istovremeno jednostavna i ponizna, ali i ostavlja jako puno mogućnosti na što se referira'

30.9.2016.
16:22
VOYO logo

Materijal je sniman proteklih mjeseci u dva studija, zagrebačkom studiju Tihomira Preradovića te riječkom studiju Ivana Popeskića, što je rezultiralo spletom više sinergija – „Ispalo je veoma dobro jer smo na kraju dobili dva različita zvuka i dva različita pristupa, a ponekad, kao u ovom slučaju, ispadne dobro za album“, objašnjava Nina.

Album donosi ukupno 12 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom jeziku. Za ilustraciju naslovnice izdanja, zaslužna je Branka Hollingsworth Nara, a dizajn su radile Kreativne Ovčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za naziv albuma smo iskoristili riječ 'samo' jer je istovremeno jednostavna i ponizna, ali i ostavlja jako puno mogućnosti na što se referira – što 'samo'? To može biti samo umjetnost, može biti samo ja, može biti samo ono što želimo postići glazbom, može biti toliko toga..."

„Raditi s takvim izuzetnim talentom je posebno zadovoljstvo jer Nina svoje viđenje glazbe ne ostvaruje kroz šablone, već svako malo iznenadi novim idejama, rješenjima, interpretacijom... Posebno zadovoljstvo je bilo prije svega jer Nina u tebi probudi hrabrost da pobjegneš od trendova vremena.“ Riječi su kojima producent Tihomir Preradović opisuje njihovu zajedničku suradnju, a autorica teksta i glazbe Arijana Kunštek samo potvrđuje kako je riječ o iznimno talentiranoj glazbenici: „Raditi s Ninom Kraljić bilo je veliko zadovoljstvo, ali i izazov. Izazov je bio odlučiti treba li se prije pozabaviti njenim velikim glasom ili raskošnim talentom“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album „Samo“ otvara Ninin debitantski singl "Zaljuljali smo svijet" te se nastavlja autorskim materijalom već spomenutih Ines Prajo i Arijane Kunštek, među kojima je i naslovna pjesma "Samo". Uz prepoznatljivu pjesmu "Lighthouse", ovogodišnji ESC 2016 singl, na albumu se nalaze još dvije pjesme na engleskom jeziku – "Lay You Down" i "Lullaby", koje autorski potpisuju upravo Nina Kraljić te austrijska autorica Tania Saedi koju je Nina upoznala tijekom rada na singlu "Lighthouse".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje mjesto na albumu našle su i Ninine prepoznatljive interpretacije tradicionalnih pjesama – "Tica lastavica", "Dej mi Bože", kao i "Što te nema", u kojoj joj se pridružio cijenjeni Matija Dedić. „Pjesmu smo snimali u Šibeniku. Matija me pitao imam li nekakav koncept, na što sam ja odgovorila 'samo krenimo pa gdje će nas put odvesti'. Vjerujem da je to i njemu odgovaralo, budući da je veliki improvizator“, otkriva Nina o suradnji i nastavlja „Naravno da postoji šablona kojom ćeš krenuti, no bitno je aktivno slušati instrumentalnu pratnju, odnosno umjetnika s kojim surađuješ. To je najveća škola i rijetkost na albumima. Veoma sam sretna što taj trenutak imam zabilježen na albumu“.

Album privodi kraju bonus materijal u obliku pjesme „Ata Ey Foshehu Sham“ na hebrejskom jeziku – riječ je o prilagodbi autorske pjesme „Negdje“ (također na albumu), koju je na hebrejski oblikovala cijenjena izraelska glazbenica Eden Barzilay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme objave svog debitantskog albuma, Nina Kraljić se nalazi na turneji po Češkoj i Slovačkoj, gdje se na poziv kultne slovačke rock skupine Elán, kao predgrupa, pridružuje njihovoj slavljeničkoj koncertnoj turneji. Nastupit će tijekom 10 koncertnih datuma, a prvi koncert održan je 23. rujna u Češkoj (Karlovy Vary).

Kao novi singl, s albuma je predstavljena naslovna pjesma „Samo“, koju autorski potpisuje Ines Prajo, dok je za produkciju bio zadužen Tihomir Preradović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album «Samo» je dostupan u Hrvatskoj i diljem svijeta! CD: https://Nina.lnk.to/samoCD
digital: https://nina.lnk.to/NKsamo 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CD izdanje je u fizičkom obliku od danas, 30. rujna, u Hrvatskoj dostupno u svim CD shopovima!

Popis pjesama "Samo":
Zaljuljali smo svijet
Snijeg
Negdje
Samo
Lighthouse
Što te nema feat. Matija Dedić
Lay You Down
Tica lastavica
Vir
Dej mi Bože
Lullaby
bonus pjesma: Ata Ey Foshehu Sham

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo