Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
detalji tragedije u dubrovniku

Nisu umrli od gušenja: Obdukcijom utvrđen uzrok smrti trojice stradalih u hidroelektrani

Pavličević je pojasnio kako je kanal u koji su skočila tri djelatnika, kasnije pronađena mrtvi, bio i ranije pretražen, no ostala su neka područja u koja vatrogasci i ronioci nisu mogli ući

Dubrovački dnevnik/ 14.1.2019. u 12:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović i ravnatelj HGSS-a Marijo Begić izrazili su sućut obiteljima stradalih nakon požara u Hidroelektrani Dubrovnik koji su pronađeni nakon potrage koja je trajala četiri dana. Na konferenciju za medije nisu došli predstavnici HEP-a, a kako je pojasnio načelnik policije svi oni su danas na ispraćaju smrtno stradalog djelatnika.

Potraga je ipak sinoć okončana kada je pronađeno tijelo trećeg unesrećenog u sporednom kanalu kojega je prethodno trebalo ispumpati, a kako je pojasnio načelnik Pavličević za to je trebalo dosta vremena budući da su u kanalu ogromne količine vode.

Pavličević je pojasnio kako je kanal u koji su skočila tri djelatnika, kasnije pronađena mrtvi, bio i ranije pretražen, no ostala su neka područja u koja vatrogasci i ronioci nisu mogli ući zbog specifičnosti položaja.

"Kako bi otklonili sve mogućnosti, ispumpali smo kanal i u sporednoj cijevi pronašli mrtvo tijelo", naznačio je Pavličević dodavši kako je obdukcijom potvrđeno da je uzrok smrti utapanje kod sve trojice. Podsjetimo, Mato Maškarić je pronađen prvoga dana na sredini kanala, dok je Ivica Zvrko pronađen tijekom noći na obali mora u Cavtatu, a Davor Pozniak sinoć u sporednoj cijevi odvodnog kanala koji spaja Hidroelektranu Dubrovnik s morem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tijekom potrage za Pozniakom, istaknuo je ravnatelj Pavličević, na terenu je dnevno bilo oko stotinu ljudi.

"Sam požar koji će biti predmet istrage, je diktirao dinamiku radnji unutar, ali i izvan Hidroelektrane. U potragu za trojicom nestalih bile su uključene sve žurne službe od policije, vatrogasaca, ronioca, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Županije, ali i građana i prijatelja nestalih kao i djelatnici HEP-a koji su nam olakšali pretragu i boravak u prostorijama", kazao je Ivan Pavličević dodavši kako se tražilo na moru, kopnu te su bili uključeni helikopteri, dronovi, plovila i psi, a pretraživao se teren od Prevlake do Sustjepana.

Upravo se čita

Dubrovački dnevnik/ 14.1.2019. u 12:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba