Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
rasprava o novcu

Novac i život u dvoje – trebamo li zajedno donijeti odluku o pozajmici?

Posebna prednost online pozajmice je i to što nema nepotrebne papirologije

Image
Foto: Promo
Promo/ 17.3.2020. u 9:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novac je česta tema rasprave među parovima. Zašto često ne razumijemo jedno drugo? Trebamo li partneru reći da smo manji iznos posudili prijatelju ili iskoristili prednosti brze online pozajmice? Saznajte u nastavku.

Iako je ovo vrlo složena i zahtjevna tema, nastojali smo sročiti nekoliko ključnih savjeta na temu novca i životnih partnera.

RAZLIČIT PRISTUP NOVCU. Jeste li štedljivi ili rastrošni? Najteže je biti „zlatna sredina“. Onaj koji umjereno troši nekoj vrlo štedljivoj osobi čini se rastrošnim. Onaj koji je štedljiv nekome tko je rastrošan čini se škrtim. Stoga je prije suživota s partnerom ili braka važno saznati kakav je naš partner u smislu potrošnje novca te kako vidi nas.

ISTI TIP, ALI RAZLIČIT UKUS. Čak i ako imate isti stil potrošnje, moguće je da nešto što vaš partner smatra luksuzom, vi smatrate potrebom. Razgovarajte na tu temu i objasnite svoje razloge. Uvažite želje i potrebe druge osobe, pogotovo ako vas njima ne zakida za nešto uistinu važno. Važni su razumijevanje različitosti, tolerancija, a i određena financijska sloboda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

DOGOVORITE PRIORITETE I FINANCIJSKI PLAN. Plaćanje režija, kupovanje hrane, lijekova, plaćanje troškova dječjih aktivnosti, nova odjeća i obuća su prioriteti. No, ponekad moramo biti „glas razuma“ i usmjeriti pažnju partnera da je to što želi nešto što samo – želi, nije nešto što - mora imati (na primjer, skuplji model automobila ili dizajnersku odjeću).

NAJVAŽNIJE JE POVJERENJE. Čest problem kod parova je neiskrenost. Kako bismo izbjegli svađu, skrivamo nove stvari koje smo kupili, prikrivamo pravu cijena, prešućujemo da smo novac posudili ili darovali dragoj osobi i slično. Prešućivanja i tajne udaljuju partnere. Budite iskreni prema svom partneru kad je novac u pitanju. No, isto tako dajte slobodu partneru da posjeduje „svoj novac“ za ono što ga raduje, a što nije nužno vaš interes. Moramo osvijestiti da sa svojim životnim partnerom trebamo biti ravnopravni – nismo mu nadređeni šef ni roditelj koji postavlja pravila. I to bez obzira tko koliko zarađuje! Možda jedan član ima bolje plaćeno radno mjesto, ali je rijetko kod kuće, pa su obiteljske obveze i kućanstvo više na partneru.

Upravo se čita

Image
JOVANOVA DRAGA

Sjećate li se nje? Evo kako Paulina iz 'Ljubav je na selu' izgleda danas

ZAJEDNIČKA ODLUKA O ONLINE POZAJMICI. Činjenica je kako online pozajmica uistinu pomaže mnogim parovima da brzo dođu do novca koji im treba za zaruke, manje proslave, kupnju novog namještaja, adaptaciju stana, putovanja, plaćanje medicinskih usluga itd. No, iako zahtjev za pozajmicu možete napraviti doslovno iz spavaće sobe sa svog mobitela, ipak odluku o tome donesite zajednički. A kad je donesete, na usluzi vam stoji Credit Point One.

Online pozajmica rješava novčane problema u roku samo jednog dana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Credit Point One, nebankarska financijska korporacija iz Španjolske, nudi online pozajmice u iznosima od 500 do 20 000 kuna, uz rok otplate od 15 do 180 dana. Online pozajmice namijenjene su osobama starijima od 18 godina koje imaju redovita primanja te tekući račun koji nije blokiran ili zaštićen.

Prednost online pozajmice je njezina brzina. Od ideje do realizacije može proći samo 24 sata, a potreban novac na računu može biti već 15 minuta nakon odobrenja pozajmice.

Zatim, jednostavnost: ispunjavanje zahtjeva je jednostavno i sve se može odraditi putem interneta od 0 - 24 sata. Doznajte: kako se prijaviti?

Posebna prednost je i to što nema nepotrebne papirologije. Online zahtjev je potrebno potkrijepiti fotografijama osnovnih dokumenata (npr. obostrana fotografija važeće osobne iskaznice, fotografija kartice tekućeg računa s vidljivim IBAN brojem).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uživajte u zajedničkom životu i braku – uz iskren pristup prema novcu!

Promo/ 17.3.2020. u 9:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠTO ZNAČI CRVENA BOJA

Značenje crvene boje: crvena boja simbolizira energiju, strast i život

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba