VRHUNSKI SVJETSKI HITOVI / Novogodišnji program na RTL televiziji

Image

Ususret 2012. godini, RTL svojim vjernim gledateljima i ovoga puta nudi atraktivni izbor iz svoje filmske arhive koja obiluje vrhunskim svjetskim hitovima.

30.12.2011.
21:47
VOYO logo

Za dobro raspoloženje krajem 2011. i za ulazak u novu godinu, RTL je priredio program zbog kojeg se ljubiteljima  sedme umjetnost i svim gledateljima željnim dobre zabave isplatiti ostati pred malim ekranima.

Filmski program na Starugodinu na RTL Televiziji započet će već u prijepodnevnim satima kada ćemo gledati izvrsnu dramu „Zoeyn tajni život“ (“The Secret Life of Zoey“). To je priča o obitelji koja se rasula i tinejdžerici koja se nosi s razdvojenosti roditelja na način kako to adolescenti obično i čine - povlačenjem u sebe, upadanjem u loše društvo te eksperimentiranjem s drogama.

Prijepodnevni program nastavlja se popularnom komedijom “Zlatni dečko” iz sredine 80-tih. Osamdesete su bile najplodnije filmsko razdoblje za Eddieja Murphyja koji je tada postigao najveće komercijalne uspjehe. Komična pustolovina s puno odličnih specijalnih efekata, u koji glumi vrsni komičar Eddie Murphy, priznat ćete, zvuči jednostavno predobro da bi se propustilo.

U popodnevnim satima gledamo jednu od onih komedija iz vremena kada je Tom Hanks još uvijek bio samo svima omiljeni, smušeni komičar, a ne i jedna od najvećih holivudskih zvijezda. „Muškarac s crvenom cipelom“ fantastičan je ogledni primjer pametne, precizno napisane komedije.

Udarni termin je rezerviran za komični „Grad duhova“ („Ghost Town) iz 2008. Genijalnost, lakoća i umješnost s kojom Ricky Gervais odrađuje ulogu gotovo je nevjerojatna. Gervais svojom pojavom zasjenjuje, ipak moramo reći, odličnog Grega Kinnera, te Téu Leoni, koja je bez ikakve zamjerke odradila rolu udovice duha s kojim je Gervais sklopio dogovor.

Večer zatvaramo zabavnom romantičnom komedijom „Život ili nešto tako slično“ (“Life or something like it“) u režiji Stephena Hereka („Mr. Holland's Opus“). Glavnu ulogu nosi jedna od najpoželjnijih žena na svijetu - Angelina Jolie,  koja, ovaj put kao plavuša s prividno savršenim životom, perfektno odrađuje rolu egoistične reporterke.

Za kraj programa priredili smo prvi i najuspješniji od tri filma u kojima nastupa glumačka skupina poznatija pod imenom “Five Luck Stars”. “Pobjednike i grešnike” (“Winners and Sinners”) režirao je jedan od članova grupe, Sammo Hung Kam-Bo. Zaplet filma pao mu je na pamet dok je gledao stari televizijski show u kojemu skupina policajaca koristi razne vještine u borbi protiv kriminalaca. Među ljubiteljima kung-fu komedija “Pobjednici i grešnici” jedan je od omiljenijih naslova, a kombinacija akcije i komedije u kojoj se uz “Five Lucky Stars” pojavljuje i poznati Jackie Chan, proslavljen sličnim ulogama, garantiraju vam više od sat i pol smijeha i neobavezne zabave.

Za one najupornije u novogodišnjojnoći te za one koji se već od jutra žele zabaviti uz filmski program, 1. siječnja u prijepodnevnim satima na RTL Televiziji smo pripremili krimić u stilu „Kuma“. Godinu dana nakon nastanka prvog dijela “Kuma” snimljen je “Don je mrtav” („The Don is Dead“), usredotočen i fasciniran gangsterskim svijetom i nemilosrdnošću bossova koji su bez trunke samilosti, pridržavajući se svojih pravila, spremni učiniti nezamislivo.

Nastavljamo s jednom od nezaboravnih komedija iz zlatnog doba žanra – sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća – „Tajna mog uspjeha“ („The Secret of my Success“), redatelja Herberta Rossa. Film na neobičan način kritizira hijerarhijski ustroj većine golemih kompanija, istovremeno nas zabavljajući i intrigirajući pričom o razvoju ljubavne veze između ljudi na suprotnim polovima društvene ljestvice.

Do udarnog termina vodi nas glazbena komedija „U iskušenju“ („The Fighting Temptation“) Jonathana Lynna („Ubojica mekog srca“, „Moj rođak Vinny“, „Narednik Bilko“) u kojoj će nas dobro zabaviti Cuba Gooding Jr. i glazbena diva Beyoncé Knowles.

U udarnom terminu čeka nas romantična komedija jednog od redatelja “Kalifornikacije”, Barta Freundlicha, koji je angažirao Davida Duchovnyja (“X-files”, “Kalifornikacija”) i Julianne Moore te Billyja Crudrupa i Maggie Gyllenhaal kao parove koji se trude  spasiti svoje brakove. Uistinu simpatična humorna drama „Vjeruj muškarcu“ („Trust the Man“) će nas zabaviti, a možda ponešto i naučiti o međuljudskim odnosima.

Prvi dan nove godine završavamo s romantičnom komedijom „Povjerljivo“ („Good advice“) u kojoj Charlie Sheen igra brokera koji gubi posao zbog neetičnog ponašanja te, nakon što ga ostavi djevojka,  u tajnosti preuzima njen posao i počinje zarađivati pišući kolumnu koja daje odgovore na pitanja čitatelja nesretnih u ljubavi. Uz Charlieja Sheena, uloge su podjelili Denise Richards, Angie Harmon, Jon Lovitz i Rosanna Arquette.

Za kraj smo ostavili uzbudljivi i nabrijani gangsterski triler „U paklu osvete“ („Waist Deep“) , koji stiže od redatelja Vondieja Curtisa-Halla, zaslužnog za žestoki triler “Gridlock’d” s Tupackom Shakurom i Timom Rothom. Glavne uloge „U paklu osvete“ pripale su tamnoputim glumcima - Tyreseu Gibsonu (“Prebrzi i prežestoki“), poznatoj hip hop zvijezdi The Gameu, koji je sjajno odigrao glavnog negativca, te Meagan Good, koju smo mogli gledati u “Ljubavnom guruu” i petom nastavku poznatog horora “Slagalica strave”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo