TOP 5 DOGAĐANJA OVOGA TJEDNA / Od hip-hop zvijezda na Zrću do „chillanja“ na Medvednici

Uz brojne festivale, u narednih sedam dana u Hrvatskoj ćemo gledati i koncerte nekolicine istinskih glazbenih legendi

15.7.2015.
10:40
VOYO logo

U ovoj turi iz bogate festivalske ponude izdvojili smo najezdu hiphopera na Zrće, smotru reggae i dub mahera u Puli te akustično „chillanje“ na Medvednici. Dolazi nam i stari znanac Manu Chao, kao i posljednji „živući“ bend beogradskog novog vala.

1. Fresh Island Festival (15.-17. srpnja, Zrće)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći hrvatski (a i šire) hip-hop festival ujedno je i apsolutni vrhunac ovogodišnje ponude na našoj najpoznatijoj plaži. Iz vrlo jakog line-upa posebno vrijedi izdvojiti trenutno „najvruća“ rap imena novije generacije kao što su mlađahni Njujorčanin Joey Bada$$ i korpulentnog mu bijelog sugrađanina Actiona Bronsona čiji stihovi o hrani i sportašima predstavljaju rijetku pojavu u najbrbljavijem glazbenom žanru.

2. Seasplash Festival (16.-19. srpnja, Pula)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizostavna destinacija za sve koji uživaju u napušenim ritmovima duba i reggaea već godinama je pulski Seasplash. I ovoga puta na prekrasnoj tvrđavi Punta Christo izmjenjivat će se kultni strani bendovi poput Inner Circlea i New York Ska-Jazz Emseble, kao i jake regionalne snage poput Elementala, makedonskih Superhiksa i ponajboljeg srpskog reggae sastava Hornsman Coyote & Soulcraft.

3. Manu Chao (17. srpnja, Zadar)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar se već dugo nije mogao pohvaliti nekim jačim inozemnim rock gostovanjem, no tu je „sušu“ odlučio prekinuti legendarni world music punker, aktivist i glazbeni revolucionar Manu Chao. Sudeći po hvalospjevima koji su ovoga vikenda pratili njegov nastup na novosadskom Exitu, očekuje nas prvorazredna veselica i još jedan „susret za pamćenje“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Medvedgradske glazbene večeri (16.-18. srpnja, Zagreb)

U čarobnom ambijentu najočuvanije utvrde Medvednice svoje će umijeće „akustičnog“ muziciranja kroz tri dana predstaviti Pavel, Detour i Rundek Cargo Trio koji će, mjesec dana nakon sjajnog koncerta u Tvornici kulture, Zagrepčanima ponovno predstaviti aktualni album „Mostovi“, od strane kritike proglašen remek-djelom i jednim od najboljih u čitavoj mu post-Haustor karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Električni orgazam (18. srpnja, Krov MSU-a, Zagreb)

Krovom zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti ove će subote odjekivati „Igra rokenrol cela Jugoslavija“. Nije se, ipak, ostvarilo neko od upozorenja Tomislava Karamarka, već nam u goste dolazi Električni orgazam, posljednji aktivni bend s mitske kompilacije „Paket aranžman“ i istinske ikone jugoslavenskog novog vala. Posljednjih mjeseci proslavljaju 35 godina rada, što znači da možemo očekivati repertoar sastavljen isključivo od hitova poput „Bejbe ti nisi tu“, „Zlatni papagaj“ i „Debela devojka“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo