nagrade BAFTA-e / 'Odrastanje' najbolji film, Linklater najbolji redatelj!

Image
Foto: AP

Film koji prati dvanaest godina odrastanja jednog dječaka osvojio je još dvije nagrade - Linklater je proglašen najboljim redateljem, a nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu za taj film dobila je Patricia Arquette

9.2.2015.
8:50
AP
VOYO logo

Film "Odrastanje" američkog redatelja RichardaLinklatera proglašen je najboljim filmom u nedjelju u Londonu na dodjeli ovogodišnje nagrade Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA).

Film koji prati dvanaest godina odrastanja jednog dječaka osvojio je još dvije nagrade - Linklater je proglašen najboljim redateljem, a nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu za taj film dobila je PatriciaArquette.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci za najbolji film, uz "Odrastanje", bili su "Teorija svega", "Grand Budapest Hotel", "Birdman" i "Igra oponašanja", film o britanskom matematičaru Alanu Turingu koji je u vrijeme Drugoga svjetskog rata uspio dešifrirati Enigmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljom glumicom proglašena je JulianneMoore za ulogu žene oboljele od Alzheimerove bolesti u filmu "Still Alice", a najboljim glumcem EddieRedmayne koji glumi Stephena Hawkinga u biografskom filmu "Teorija svega".

"Grand Budapest Hotel" dobio je nagradu za najbolji originalni scenarij (Wes Anderson & Hugo Guinness) a filmu "Teorija svega" otišle su nagrade za najbolji adaptirani scenarij (Anthony McCarten) i nagrada za najbolji britanski film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju sporednu mušku ulogu ostvario je J. K. Simmons u filmu "Ritam ludila" a najbolji film na stranom jeziku je poljski film "Ida" Pawela Pawlikowskog.

Film "Grand Budapest Hotel" imao je jedanaest nominacija i predvodio je u utrci, a s jednom nominacijom manje slijedili su ga "Teorija svega" i "Birdman".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo