mali anđeo ponovno u akciji / Ogromna srca: Lara s volonterkom prikupila čak 745 čokolada za socijalnu samoposlugu!

Image
Foto: eMedjimurje

Njezino ime mnogima je poznato od ranije, budući da je prije dvije godine, baš u vrijeme božićnih praznika, pokazala da mali itekako mogu pomoći

18.12.2018.
22:56
eMedjimurje
VOYO logo

Lara Draganić, učenica petog razreda Treće osnovne škole Varaždin, ponovno je pokazala svoje veliko srce. 

Njezino ime mnogima je poznato od ranije, budući da je prije dvije godine, baš u vrijeme božićnih praznika, pokazala da mali itekako mogu pomoći. Tad se odrekla svog džeparca i Socijalnoj samoposluzi u Varaždinu donirala 103 čokolade, podsjeća Varaždinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dvije godine, dakle 2016. godine, negdje početkom školske godine, sam gledala reportažu na televiziji o djevojčici kojoj je božićna želja bila da dobije samo jednu čokoladu. To me iznenadilo i potaknulo da skupljam čokolade i doniram djeci kako bi imala nešto čime bi se zasladila", kazala je ova desetogodišnjakinja.

Nakon toga nastavila je s tom humanom gestom. Ove je godine po treći put uručila donaciju, ali ove godine je imala 'pojačanje' - Mateju Bakulić, volonterku Socijalne samoposluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lara je kad je prvi put donirala čokolade imala 8 godina, a mene je stvarno dojmilo da s toliko godina na predivan način razmišlja i da ima pobuđenu svijest da postoje djeca i stariji koji si neke stvari ne mogu priuštiti. Bilo mi je to uistinu fascinantno", kazala je Mateja.

Ovo je treći Božić da donira, a tijekom tog razdoblja nas dvije smo se upoznale i postale zaista velike prijateljice. Lara je volonterka u samoposluzi, no obzirom da je maloljetna, pomaže samo s 'tetom Matejom'. Za vrijeme Uskrsa, dodaje Mateja, došle su na ideju da do Božića zajedno prikupljaju čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenule smo svaka u akciju. Provjeravale smo koliko koja ima te do danas, dana kad smo donaciju uručile, stigle smo do brojke od 745 čokolada!" kazala je.

Dijelit će ih, kažu, djeci i starijim ljudima, budući da je Lara prilikom jednog volontiranja dobila pohvalu starijeg gospodina da je uistinu sretan što je dobio donaciju jer mjesec dana nije jeo slatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo svi će dobiti čokoladu, ima ih dovoljno!" zajedno su zaključile.

Na pitanje hoće li nastaviti s akcijom, složno su odgovorile: "Prikupljat ćemo i dalje, idemo na još veću brojku!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lara je dodala da je uistinu sretna jer kaže da 'kad vidi da je usrećila nekog je i ona jako sretna'. "Uistinu volim pomagati drugima", zaključila je.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo