Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NISU NI POZVALI NA 'POSLJEDNJI PLES'

Omiljeni zagrebački klub u tišini zatvorio svoja vrata

Klub je punih deset godina djelovao u okviru Centra mladih Ribnjak, no iako je u posljednje vrijeme bio sve siromašniji ponudom koncerata i slušaona, ovakav epilog je malo tko očekivao.

Image
Foto: Facebook
Kristina Trupeljak/ 30.1.2013. u 11:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedan od omiljenih zagrebačkih klubova, kultno mjesto jedne cijele generacije, nekadašnja rock'n'roll utvrda, zatvorila je svoja vrata u subotu u potpunoj tišini, bez velike pompe.

Kada je u subotu preko Facebook kanala do pojedinaca stigla informacija o zatvaranju kluba, nitko nije vjerovao tom podatku, no nekolicina se uvjerila u to, nazočivši 'posljednjem plesu' u zagrebačkom 'Raju'.

Klub je punih deset godina djelovao u okviru Centra mladih Ribnjak, no iako je u posljednje vrijeme bio sve siromašniji ponudom koncerata i slušaona, ovakav epilog je malo tko očekivao. Mnogi niti ne znaju da se Purgeraj zatvorio i vjerojatno će 'poljubiti vrata' kad se tamo zapute idući vikend.

Tek je u utorak na njihovoj Facebook stranici objavljena službena obavijest o zatvaranju koju prenosimo u cijelosti:

"Closing time

Težak zadatak, napisati nešto o 10 godina jedne lijepe priče. Kako sažeti i u par riječi pretočiti sve drage ljude, sve priče koje su obilježile jedan prekrasan period naših života, jako teško je to napraviti. Zato o tome nećemo pisati.

Pisati ćemo vam o jednom snu koji je postao stvarnost ponajviše zahvaljujući vama koji ste prepoznali našu iskrenu želju da barem na trenutak na jednom mjestu napravimo jedan bolji svijet, ovo je priča o svima vama koji ste ulazili u naše živote, bili dio tog života i ostali dio njega. Iskreno vam fala na tome jer bez vas ne bi uspjeli ostvariti svoj san.

Život se sastoji od mnoštva snova, ovaj smo ostvarili i završili. I upravo zato drago društvo ovo nije kraj, ovo je zapravo početak jednog novog sna.

Iskreno,
Role & Sonja", stoji u objavi na službenoj stranici.

"Ništa spektakularno ne stoji iza zatvaranja, zato smo htjeli klub zatvoriti na nekakav miran način, bez senzacija. Riječ je o privatnim razlozima, došli smo u fazu kada želimo raditi nešto drugo", kazao je za VečernjiHrvojeJelković, voditelj kluba koji je svojim rokerskom orijentacijom i otvorenošću prema suvremenim glazbenim pravcima privlačio najviše studentsku populaciju, a i bio je jedno od rijetkih mjesta u centru koja su radila do ranojutarnjih sati. Iako je prema izvješću poslovanja tvrtke HRGO d.o.o., u okviru koje je poslovao Purgeraj, vidljivo da posljednje tri godine nisu završili u plusu, Jelković opovrgava da klub zatvara zbog financijskih poteškoća.

Oživljavanje Gornjeg Grada novim klubom – Škugor otvara Žedno uho

Image
Foto: Pixsell
Image
Pixsell

(Foto: PIXSELL)


Kao kompenzacija za 'propali' dugogodišnji projekt zvan Purgeraj, poklonicima uzbudljivog alternativnog noćnog života Zagreba od ovog petka 'na raspolaganju' će biti novi klub Žedno uho, smješten u podrumu Klovićevih dvora.

Program će se za početak održavati samo petkom i subotom, kada su na rasporedu "Soul Keks", kojeg uređuje Matt Davies, britanski DJ nastanjen u Zagrebu, poznat po puštanju zaboravljenih funk, soul i jazz "dragulja", odnosno program kojeg će uređivati ikona Kontrapunkta Eddy Ramich.

Što se koncerata tiče, urednik programa Nenad Borović i idejni začetnik Mate Škugor najavili su kako nastavljaju s izvođačima kakve već godinama dovode u Studentski centar, NKC Park, Pogon Jedinstvo i Kset. U pitanju su najinteresantnija nova imena eksperimentalnog rocka, jazza, americane, kao i presjek svega što se trenutno događa na regionalnoj sceni.

Vrijedi spomenuti i da će klub imati zaseban ulaz, s platoa Gradeca.

Kristina Trupeljak/ 30.1.2013. u 11:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba