Vijesti / Ostalo

Osijek i Vukovar EU sredstvima osigurali nova radna mjesta i preduvjete za poslovanje

Osijek i Vukovar EU sredstvima osigurali nova radna mjesta i preduvjete za poslovanje

U četvrtak 29. rujna 2016. godine ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić sudjelovao je na završnim konferencijama dva uspješna EU projekta u Osijeku i Vukovaru koji će doprinijeti razvoju poduzetništva i gospodarstva na područja ova dva grada, ali i cijele Slavonije.

Projekt "Razvoj komunalne i poslovne infrastrukture u eko-industrijskoj zoni Nemetin" ima veliku važnost za poduzetnike Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije jer su im napokon osigurani osnovni preduvjeti za uspješno poslovanje na području eko-industrijske zone Nemetin.

Izgradnjom komunalne i poslovne infrastrukture očekuje se dolazak investitora i poduzetnika te pozicioniranje Osijeka kao lidera u razvoju inovativnih i zelenih tehnologija. Grad Osijek nije morao izdvojiti velika sredstva prilikom realizacije ovog projekta jer od ukupne ugovorene vrijednosti u iznosu 12.513.900,91 kuna, čak 98,9 posto sufinancirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Realizacijom projekta "Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu BIC-Vukovar" završena je izgradnja poduzetničke potporne institucije "Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar" koja se sastoji od četiri centra smještena u dvije zgrade. U zgradi bivše Tiskare Borovo smješten je već prije izgrađeni Poduzetnički inkubator, dok su ovim projektom u zgradi bivše tvornice Borovo Poly izgrađena još tri centra: Proizvodni, Edukacijski i Centar inovativnog poduzetništva.

Grad Vukovar tako će ostvariti pozitivan trend u razvoju malog i srednjeg poduzetništva, otvoriti nova radna mjesta, a očekuje se i poboljšanje poduzetničke klime u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 21.293.090,71 kuna, od čega je bespovratnim sredstvima iz EU fondova sufinancirano 18.069.316,77 kuna.

"Slavonija je dugo bila nepravedno zapostavljena, ali projekti poput ovih pozitivno utječu na gospodarsku sliku i doprinose razvoju istočne Hrvatske. Osijek i Vukovar uz pomoć EU sredstava omogućit će Slavoncima da osiguraju bolju budućnost sebi i svojim obiteljima, stvaranjem kvalitetnih preduvjeta za poslovanje, privlačenjem poduzetnika i u konačnici otvaranjem novih radnih mjesta", izjavio je ministar Tolušić.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!