SVE U ZNAKU LJUBAVI / Ovo je najuspješnija ljubavna pjesma svih vremena

Image

Pjesma 'Sve još miriše na nju' grupe Parni valjak već dvadeset godina lomi srca, stoga ni ne čudi što je proglašena i najuspješnijom ljubavnom pjesmom „Hrvatskog broja jedan“.

31.10.2014.
23:45
VOYO logo

Pjesma „Sve još miriše na nju“ skinuta je s albuma „Buđenje“ objavljenog 1994. godine. Napisao ju je Husein Hasanefendić Hus, a do danas je ostala nezaobilazni dio repertoara svakog velikog koncertnog nastupa benda kao i neizostavni dio kolekcije svakog ljubitelja domaće glazbe.

"Drago mi je što je pjesma broj jedan. Ali uvijek može i bolje", u šali je rekao Aki Rahimovski, frontman legendarne grupe koja, uz dvije kraće stanke, djeluje od davne 1975. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglazbljene emocije uvijek postaju najveći hitovi, a odabir najuspješnije ljubavne pjesme nije bio nimalo lak. Naš tim se i ovoga puta ozbiljno bacio na posao koji nije prošao bez sentimentalnih uspomena.

"Plakao sam danima i danima pregledavao popis, sjećao se prvih ljubavi, odbijanja. Znate ono kad priđete pun nade djevojci i zamolite je za sentiš a ona vas odbije. Pa onda zapravo ne zapamtim djevojku nego pjesmu za vrijeme koje sam dobio košaricu", otkrio je Ante Perković.

Ljubavnih pjesama, brodoloma i uspjeha su se prisjetili Nives Čanović, Marija Borić i Slaven Španović, a publika u studiju i pred malim ekranima uživala u izvedbama Amire Medunjanin, Željka Krušlina Kruške, Tonyja Cetinskog, Kemala Montena, Opće opasnosti, Dade Topića i, naravno, Parnog valjka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Marija Borić zapjevala u duetu sa Željkom Krušlinom Kruškom, Nives Čanović je i s ozlijeđenim prstom uspješno sudjelovala u našoj novoj igri „Slomi srce“, a Slaven Španović se prvi puta okušao u ulozi recitatora i otkrio anegdotu o neuspješnom zavođenju djevojke pomoću pjesme Kemala Montena „Nije htjela“. Naime, djevojci koja mu se sviđala je pustio pjesmu preko telefona, a drugi dan, prije nego što joj je stigao reći da je on bio taj romantičar s druge strane žice, ona je već bila s drugim.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Jeste li znali…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Da je Tony Cetinski za pjesmu „23. Prosinac“ osvojio Porina 1996. godine.
  • Da se u spotu za pjesmu „Divno je biti nekome nešto“ pojavljuje sedamnaestogodišnja Lea Dekleva.
  • Da se Divlje jagode smatraju začetnicima heavy metal zvuka na ovim prostorima.
  • Da je „Virujen u te (najbolje uživo!)“ najprodavaniji domaći live album otkako je hrvatske samostalnosti.
  • Da su „Zlatne godine“ prvi album Prljavog kazališta na kojem pjeva Mladen Bodalec.
  • Da je pjesmu Indexa „Bacila je sve niz rijeku“ napisao Kemal Monteno.
  • Da je prije solo karijere Doris Dragović opjevala u grupi „More“.
  • Da je tekst za pjesmu „Gdje Dunav ljubi nebo“ Josipe Lisac napisala Alka Vuica.
  • Da je pjesma „Rijeka snova“ Nene Belana dobila nagradu za najizvođeniju pjesmu 2008.
  • Da je „Tonka“ iz istoimene pjesme Novih fosila bila supruga Dujmićeva prijatelja Momčila Popadića Popa i uistinu nije znala reći „R“.

A mi nakon ljubavnih zgoda i nezgoda nastavljamo potragu – 7. studenog krećemo u lov na najuspješniju dalmatinsku pjesmu. Budite uz „Hrvatski broj jedan“ i sljedećeg petka, točno u 20 sati na RTL Televiziji!

Sve o emisiji, gostima, sadržaju i ostalim zanimljivim stvarima možete pratiti i putem službene Facebook stranice: https://www.facebook.com/pages/Hrvatski-broj-jedan/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo