HRVATSKI BROJ JEDAN / Ovo je TOP 5 najuspješnijih hrvatskih pjesama svih vremena!

Image

Večeras u novom glazbenom showu 'Hrvatski broj jedan' uz vrhunsku zabavu, najveće estradne zvijezde, te omiljenog televizijskog voditelja Davora Dretara Dreleta mogli ste saznati koja je najuspješnija hrvatska pjesma svih vremena!

17.10.2014.
23:57
VOYO logo

Znate li da je u Hrvatskoj dosad snimljeno preko jedanaest milijuna pjesama?! Sjećate li se koja je pjesma svirala kada ste se prvi puta poljubili? Na koju ste pjesmu prvi puta dočekali zoru na tulumu? Koja je pjesma svirala kada Vas je zaprosio ili na čije ste stihove otplesali svoj prvi ples? Sjećate, naravno da se sjećate!

A mogli ste se prisjetiti i večeras u novom glazbenom showu 'Hrvatski broj jedan' uz vrhunsku zabavu, najveće estradne zvijezde, te omiljenog televizijskog voditelja Davora Dretara Dreleta. Uz najdetaljniju i najzabavniju analizu hrvatske glazbene scene mogli ste doznajte koja je najuspješnija hrvatska pjesma svih vremena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi vam donosimo pregled TOP 5 hrvatskih pjesama na ljestvici 40 najuspješnija svih vremena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Oliver Dragojević - "Cesarica"

Pjesma je objavljena 1993. godine i odmah je postala hit. Osvojila je i Grand Prix na Melodijama hrvatskog Jadrana te ušla u srca mnogih obožavatelja dalmatinske pisme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Mišo Kovač - "Proplakat će zora"

Godine 1971. Mišo Kovač je osvojio Splitski festival s pjesmom Stjepana Mihaljinca i Drage Britvića "Proplakat će zora", koja je prodana u više od 300.000 primjeraka, čime se tada Kovač definitivno učvrstio na tronu najpopularnijeg pjevača u bivšoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ivo Robić i Zdenka Vučković - "Mala djevojčica (Tata kupi mi auto)"

Pjevačka karijera Zdenke Vučković započela je u punom smislu te riječi - 1958. godine kada je kao petnaestogodišnja djevojčica nastupila na prvom Opatijskom festivalu otpjevavši dvije pjesme, a jedna od njih je bila "Moja mala djevojčica" (u duetu s legendarnim Ivom Robićem).  Pjesma "Moja mala djevojčica" bila je pobjednica festivala. Tako je Zdenka Vučković ušla na estradnu scenu na velika vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Prljavo kazalište - "Mojoj majci (Ruža hrvatska)"

Godine 1988. Prljavo kazalište objavljuje kontroverzni album "Zaustavite Zemlju" koji sadrži kultnu skladbu "Mojoj majci ("Ruža Hrvatska"), koju je Jasenko Houra napisao povodom smrti svoje majke. Skladba je zbog stiha "zadnja ruža Hrvatska", postala uspješnicom koja je u ono vrijeme pobudila veliki nacionalni naboj. Tadašnja turneja 'Prljavaca' svoj najveći vrhunac doživjela je 17. listopada 1989. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu (tadašnji Trg Republike), gdje se okupilo više od 250.000 posjetilaca. Koncert je trebao biti zabranjen, međutim ono što su članovi sastava Prljavo kazalište priredili nadmašilo je sva očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Danijel Popović - "Džuli"

Godine 1983. Danijel Popović je sudjelovao na Pjesmi Eurovizije, osvojivši pjesmom "Džuli" četvrto mjesto sa 125 bodova, a dugo je vremena tijekom glasovanja bio u igri za prvo mjesto. Pjesma se pojavila i na engleskom pod naslovom Julie i u nekoliko je europskih zemalja postala uspješnicom na top-ljestvicama. Prethodno je kao predstavnik Televizije Zagreb na Jugoviziji pobijedio ispred favorita Lepe Brene koja je predstavljala TV Novi Sad te izborio pravo predstavljati Jugoslaviju na Pjesmi Eurovizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budite uz nas u demistificiranju brojki i popularnosti najvećih hrvatskih glazbenih hitova, svakog petka od 20 sati na RTL televiziji!

Sve o novoj emisiji možete saznati i pratiti putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/pages/Hrvatski-broj-jedan/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo