SPAJANJE NESPOJIVOG / Ovo su najčudniji hrvatski dueti ikad

Nužda, ekshibicionizam ili puka dosada? To se često pitaju slušatelji kada im do uha dopru neki dobro poznati glasovi u kombinaciji s nekim posve nepoznatim. A spajanje nespojivog na hrvatskoj glazbenoj sceni nije ništa neobično, osim što nikome nije jasno kako su se neke glazbene legende i potpuni marginalci uopće zatekli u istom glazbenom studiju!

19.11.2013.
18:00
VOYO logo

Ako ste pomislili da je naša domaća glazbena scena dosadna i predvidljiva, uvjerit ćemo vas u suprotno! Ona to, naime, nikad nije ni bila.

Uz povremene estradne trzavice i eskapade, na životu je održavaju i neke neobične glazbene suradnje. Jedna od njih svakako je i pjesma Anđeo u tebi na kojoj su snage udružili Gibonni i Bare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u jednom se trenutku činilo da su zadovoljni svi osim Bareta, koji je svoje nezadovoljstvo često pokazivao i na zajedničkim nastupima.

Ali, pravi maher na ovom je području MladenBurnać. On je u svojoj karijeri ostvario više neobičnih nego, prema nekima, uobičajenih glazbenih suradnji, pa mu je tako uspjelo ono što mnogima nije - zapjevati s ArsenomDedićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne očekujući previše, Mladen je Arsena pitao za suradnju, a Jer ti ljubiš drugoga ne samo da je zaživio, već se sluša i dan danas.

A s ponosom će se svog dueta jednog dana sjetiti i već zaboravljeni JosipKatalenić. Iako u svojoj kratkoj karijeri nije poentirao nekim većim hitom, ostat će upamćen kao netko tko je snimio navijački duet s glazbenom legendom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo je čudo što je MišoKovač zapjevao sa samoprozvanom mladom nadom estradne scene čije se karijere danas više nitko ni ne sjeća. Osobito ako uzmemo u obzir da se Mišo jednom prilikom obrušio i na LadyGagu, glavom i bradom. No ubrzo je, nakon što je shvatio da ga je ipak pretekla u prodaji albuma, uslijedila i isprika.

Eto, Josipu Kataleniću je uspjelo doći do legende, iako nitko ni dan danas ne zna kako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš pionir neobičnih dueta otišao je i korak dalje, pa je snimio i trio s Ivankom Boljkovac i DavorinomBogovićem.

Ove iznimke potvrđuju pravilo da se, unatoč uvriježenom mišljenju da nije tako, glazbene suradnje odrađuju bez nekih većih poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste mislili da je poanta dueta spojiti dva glazbenika koja se bave istim tipom glazbe, onda se gadno varate. Spajanje nespojivog njihova je misija, a sve u svrhu što većeg odjeka u javnosti.

Neki od dueta koje smo vam upravo pokazali izazvali su podsmijeh, a neki su zaživjeli kao veliki hitovi, no ono što je uistinu bitno, činjenica je da su digli medijsku prašinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo