Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'CURE TO MOGU BOLJE'

Performans koji ruši predrasude da nogomet nije za žene!

Ženski nogomet je široj publici nepoznat jer se kod nas mediji rijetko kad bave tim sportom. Nedavno je bilo Europsko nogometno prvenstvo u Švedskoj, a naši mediji su o tome šutjeli. Uz neznanje najčešće idu i predrasude da nogomet nije za žene, a ovim performans se želi razbiti baš taj stereotip.

Image
RTL/ 12.9.2013. u 17:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Cure to mogu bolje' je multimedijske pop kulture koji se uklapa i čini sastavni dio transmedijskog multiplatform projekta 'Što dečki vole' autora DamiraTerešaka koji u fokusu ima ženski nogomet.

Transmedijski projekt je djelomično ostvaren kroz produkciju glazbenog spota ženske rock grupe 'Angels', dokumentarnog filma 'Pijadete' o hrvatskoj ženskoj nogometnoj reprezentaciji te naročito kroz web portal 'Što dečki vole' koji predstavlja novu platformu za prikazivanje specifičnog video sadržaja.

Projekt se razvija i grana u raznim smjerovima nastojeći doprijeti i komunicirati sa što širom publikom istovremeno izazivajući publiku na aktivno sudjelovanje. Interaktivnost u audiovizualnom djelu omogućuje da svatko izravno reagira na djelo i sudjeluje u njegovom kreiranju. U sklopu projekta u planu je snimanje igranog filma, TV serije i webisodes čiji će se sadržaji definirati kroz interaktivnost preko društvenih mreža.

Ženski nogomet je široj publici nepoznat jer se kod nas mediji rijetko kad bave tim sportom. Nedavno je bilo Europsko žensko nogometno prvenstvo u Švedskoj, a naši mediji su o tome šutjeli. Uz neznanje najčešće idu i predrasude da nogomet nije za žene. Ono što nas u ovo doba masovnih komunikacija, interneta i globalizacije čini izoliranim je medijsko serviranje sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto:
Image

Izmještanje ženskog nogometa u muzejski prostor na platou MSU-a je provociranje javnosti da se ta tabu tema otvori. Performans će biti egzibiciono tehniciranje loptom protagonistica web portala, nogometašica ženskog nogometnog kluba Agram koji je u 1. ligi HNS-a. Sabina Bolić, Hrvojka Čudina, Ivona Vargek, Paola Vajdić te Maja Petravić demonstrirat će umijeće baratanja loptom.

Pridružit će im se glumice Ana Babić, Mia Biondić, Marija Kolb i Mirela Videk, protagonistice u filmu koji je u pripremama o ženskom nogometu. Pozvane su i nogometašice ostalih hrvatskih ženskih nogometnih klubova kao i svi oni koji vole igrati nogomet. Osnovna ideja performansa i je da u njemu sudjeluju sami posjetioci. Performans će biti sniman s više kamera, od kojih će neke biti fiksirane na tijela nogometašica.

Upravo se čita

Image
VARLJIVE ZAGREBAČKE VREĆICE

Najveći strah Zagrepčana dolazi u obliku plavih vrećica. Njihov Armagedon stiže sutra. Tko preživi pričat će...

U predvorju Muzeja će na ekranima biti prikazani dokumentarni film 'Pijadete' redatelja Damira Terešaka o hrvatskoj ženskoj reprezentaciji te filmovi posebno montirani za ovu priliku koji zorno prikazuju nogometašice u akciji. Petak, 13. rujna 2013. od 15 do 19 sati - plato MSU-a će biti 'the place to be'.

Sudionici tribine 'Baš kao Beckham' su legendarna nogometašica Maca Maradona, trenerica hrvatske ženske mlade nogometne reprezentacije Tihana Nemčić te vrsni nogometaš amater, glumac Vedran Mlikota. Pitanja na koja će pokušati odgovoriti vezana su za percepciju i položaj ženskog nogometa kod nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL/ 12.9.2013. u 17:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Društvene mreže

Vrlo je važno znati kako sakriti slike na Facebooku

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba