bivši kapetan optimističan / Petar Metličić uvjeren da će se Euro u rukometu igrati u Splitu: 'Pred tribinama Spaladiuma protivnici nemaju šanse!'

Hoće li Split ugostiti još jednu veliku rukometnu smotru? Europska rukometna federacija očekuje odgovor Hrvatskog rukometnog saveza, a svoj komentar ponudio je bivši reprezentativac Petar Metličić

21.11.2017.
19:21
VOYO logo

Još nije službeno potvrđeno hoće li se Europsko rukometno prvenstvo, koje počinje za manje od dva mjeseca, igrati u Splitu, a čini se kako potvrdu nećemo dobiti ni sutra, iako je Hrvatski rukometni savez gradu pod Marjanom upravo srijedu postavio kao rok za donošenje odluke.

Naime, RTL neslužbeno doznaje da predstavnici HRS-a tek u četvrtak dolaze u Split, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara još nije ni finalizirao dogovore s tvrtkom koja upravlja Spaladium arenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Split ugostiti još jednu veliku rukometnu smotru? Europska rukometna federacija očekuje odgovor Hrvatskog rukometnog saveza, koji očekuje odgovor Splita koji pak čeka dogovor sa stečajnom upraviteljicom tvrtke što upravlja arenom. Legendarni kauboj, koji je iskusio energiju splitske publike, vjeruje da će se sve ipak završiti dobro po one koji su ulaznice već kupili.

"Pa ja mislim da to toga neće doć, da tih problema neće bit, da će se sigurno to riješit i bilo bi šteta da se utakmice ne igraju tu u Splitu, poznavajući iz osobnog iskustva kako je nama bilo. Mislim da jednostavno protivnici nisu imali nikakve šanse kad smo igrali tu Svjetsko prvenstvo", Petar Metličić, bivši hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zaista nisu. Pet utakmica na Svjetskom prvenstvu 2009. godine koje su se igrale u Spaladium areni Hrvatska je uvjerljivo pobijedila za prvo mjesto u skupini. Metličić za novu generaciju pod Linom Červarom kaže kako ima šansu ići do kraja iako neće biti lako. Prva utakmica protiv Srbije, tvrdi bit će posebno teška, ali...

"Vjerujem da s ovakvom publikom u Splitu koja će ti dati krila neće biti nikakvih problema i kažem šteta da mi tad nismo igrali finale u Splitu. Mislim da bi sigurno imali veće šanse i da bi možda sad drugačije pričali", dodaje Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li hrvatska rukometna reprezentacija u siječnju ovdje u Splitu puniti mreže svojih protivnika još uvijek nije službeno potvrđeno, Grad šuti, ali zato se priopćenjem oglasila tvrtka zadužena za upravljanje Spaladium arenom.

"Stečajni dužnik ne može biti nositelj troškova održavanja prvenstva, a posebno ne onih značajnijih ulaganja na potrebnim preinakama, a iz razloga što isti nisu bitni za daljnji rad stečajnog dužnika već su isključivo i samo vezani za događaj Europskog rukometnog prvenstva", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL neslužbeno doznaje kako se pregovori nastavljaju te da se potpisivanje ugovora o domaćinstvu očekuje u petak, dok predstavnici HRS-a u četvrtak dolaze u Split kako bi dogovorili detalje s Gradom. Ipak, do tada, još ništa nije sigurno

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo