UOČI VELIKOG KONCERTA / Pipsi vam poklanjaju kompilaciju najvećih hitova

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Kompilacija “Sve što vole mladi” moći će se potpuno besplatno skinuti sa sitea www.radio101.hr sve do srijede, 31. prosinca.

5.11.2014.
9:57
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Povodom velikog zagrebačkog koncerta u Domu sportova 6. prosinca PipsChips&Videoclips i Radio 101 poklanjaju kompilaciju rukom biranih pjesama iz kompletne karijere najvećeg zagrebačkog rock benda.

Kompilacija “Sve što vole mladi” moći će se potpuno besplatno skinuti sa sitea www.radio101.hr sve do srijede, 31. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od debi singla “Dinamo ja volim” iz 1992. do aktualnog, domaćeg rock albuma godine, “Walt”, prošlo je 22 ljeta u kojima su Pipsi hrvatsku, a i regionalnu glazbenu povijest obogatili sa sedam studijskih albuma od kojih je svaki na svoj način pokrenuo, uzbudio ili izbezumio generacije.
Uoči najvećeg i, usudili bi se reći, najvažnijeg koncerta njihove karijere sam bend i zagrebački Radio 101 donose presjek tih sedam ploča.

Presjek koji definitivno nije potpuni “best of” ili kompletan izbor singlova, jer bi takva kompilacija trebala biti puno duža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kompilaciji “Sve što vole mladi” nalazi se ukupno 17 pjesama. Album “Shimpoo Pimpoo” predstavljaju “Dinamo ja volim” i “Gume na kotačima”. S nasljednika, “Dernjave” iz 1995. skinute su “Ljubav”, “Malena” i “Poštar lakog sna”. Klasik “Fred Astaire” podjelio je velike hitove “Plači”, “Na putu prema dolje” i “Ljeto ‘85”. Sa fenomenalnog “Boga”, posljednjeg albuma u prošlom desetljeću na kompilaciji su mjesto našli “Dan, mrak”, “Rosita Pedringo” i “Narko”. Prva suradnja Dave Fridmanna i Pipsa na albumu “Drveće i rijeke” donijela je neke kultne pjesme od kojih su “2x2” i “Mrgud, gorostas i tat” odabrane za “Sve što vole mladi”. “Teroristi plaču” i “Zdenka i vanzemaljci” stoje ispred “Pjesama za gladijatore”, a prekrasna “Htio bi da me voliš” i aktualni singl “Dementor” ispred “Walta” i zaokružuju tracklistu.

S kompilacije su namjerno izostale neke velike pjesme poput “Mars napada”, “Porculan”, “Nogomet”, “Kako funkcioniraju stvari”, “”Bog”, “Bolje”, “Bi li ili ne bi”, “Svaku noć sam pijan”, “Mala fufica” ili “Supermama” koje bi svoje mjesto, pak, mogle naći u Domu sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike