legendarni boss na prvom mjestu / Pogledajte listu najiščekivanijih ovogodišnjih turneja!

Image

Po izboru čitatelja uglednog glazbenog časopisa Rolling Stone turneja Brucea Springsteena i njegova E Street Banda najiščekivanija je turneja ove godine.

12.1.2012.
7:31
VOYO logo

Nakon što je jučer poput bombe odjeknula vijest da bi Red Hot Chili Peppers mogli odgoditi turneju te se u kolovozu ne pojaviti u Zagrebu, danas ih je ugledni časopis Rolling Stone uvrstio među nejiščekivanije ovogodišnje turneje.

Naime, po izboru čitatelja uglednog glazbenog časopisa turneja Brucea Springsteena i njegova E Street Banda najiščekivanija je turneja ove godine.

Springsteen je za sada objavio datume europskog dijela turneje, a hrvatskim obožavateljima najbliži su koncerti u Trstu, Milanu i Beču početkom ljeta. Još se uvijek ništa ne zna o novom albumu koji bi trebao izaći prije turneje, a mnogi se pitaju kako će se Springsteen i E Street Band nositi s odsustvom preminulog saksofonista Clarencea Clemonsa. Rolling Stone podsjeća da je posljednja Bossova turneja 2009. bila "senzacionalna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Bossa, najviše se iščekuju turneje Van Halena, Madonne, Radioheada, Rolling Stonesa, Rusha, Black Sabbatha, Rogera Watersa, Red Hot Chili Peppersa i Black Keysa.

Van Halen su objavili pojedinosti samo o američkom dijelu turneje, a sudeći po ekstatičnim izvještajima s nedavnog koncerta u klubu Cafe Wha? organiziranog samo za predstavnike medija, ljubitelji zvuka Van Halena i njegova frontmena Davida Leeja Rotha ne bi trebali biti zabrinuti za uspjeh turneje.

Gotovo nijedan izvođač na planeti ne prodaje više koncertnih ulaznica od Madonne. Nije bila na turneji od 2008. ali ove će godine izdati novi album i održati turneju. Rolling Stone predviđa da će karte biti ekstremno skupe, ali ne bez razloga, jer Madonna pruža spektakularnu zabavu.

Većina bendova ide na turneju nedugo nakon izdavanja novog albuma, ali Radiohead nije većina bendova, piše Rolling Stone. Britanska je grupa odučila pričekati čitavu godinu nakon izlaska zadnjeg albuma kako bi krenula na turneju. Najbliži koncerti Hrvatskoj su oni u Bologni i Udinama u srpnju. Što se tiče karata, tko je kupio, kupio je, budući da su oba koncerta rasprodana.

Rolling Stonesi nisu održali koncert od ljeta 2007, a objavljivanje Keith Richardsove autobiografske knjige "Život" nije pridonijelo da Mick Jagger dobije želju krenuti na turneju s njime. Međutim, sve se više čuju glasine da će Stonesi održati turneju kako bi proslavili 50. obljetnicu. Ključna će biti Jaggerova odluka, piše list.

Rush upravo završavaju novi album Clockwork Angels. Frontmen grupe Geddy Lee potvrdio je da će turneje svakako biti, ali se još ne zna kada će početi, najvjerojatnije na ljeto ili jesen.

Black Sabbath su se u originalnoj postavi ponovno okupili 1997. i održavali turneje do 2005. U Rock and Roll kuću slavnih ušli su 2006. godine nakon čega su ponovno krenule razmirice. Ponovno okupljanje nije se činilo realnom opcijom, ali bend je stavio razlike po strani i počeo raditi na prvom albumu nakon 1978. Svjetska turneja najavljena je za svibanj, ali je to prilično neizvjesno budući da se u međuvremenu razbolio član benda Tony Iommi.

Kada su Pink Floydi izdali slavnu ploču The Wall, odsvirali su je na samo četiri legendarna koncerta. Roger Waters oživio je The Wall turneju 2010. i od tada je nastupao diljem svijeta, pa tako i u Zagrebu prošle godine. Za ovu godinu najavio je mnoštvo koncerata u Južnoj i Sjevernoj Americi.

"I'm With You", novi album Red Hot Chili Peppersa, nije doživio komercijalni uspjeh poput prethodnih albuma, ali to ne bi trebalo imati utjecaja na uspjeh turneje. Fanovi ionako ne kupuju karte za koncerte bendova koji su tako dugo na sceni poput Peppersa kako bi čuli nove pjesme. Hrvatska publika moći će ih vidjeti na koncertu na zagrebačkom hipodromu 29. kolovoza.

The Black Keys počeli su prije deset godina klupskim koncertima, ali konstantno sviranje i izdavanje sjajnih albuma izgradilo im je reputaciju moćnih živih izvođača. Ovogodišnja turneja bit će prva na kojoj će svirati u velikim dvoranama, poput Madison Square Gardena. Najbliži Hrvatskoj bit će koncert u Milanu 30. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo