Samo za Vijesti.hr / Ponajbolji slovenski rukometaš analizira: 'Duvnjak vas može odvesti do zlata, ali to mogu i Danska, Njemačka, Francuska...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Čovjek koji je igrao sa svim Francuzima samo za naš portal otkriva jesu li svjetski prvaci i dalje toliko moćni, zašto je Duvnjak hrvatski ključ za zlato te na što ciljaju njegovi Slovenci

12.1.2018.
13:45
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Jure Dolenec, koji je trebao biti udarna slovenska snaga na desnom vanjskom, neće igrati u Hrvatskoj. Njegovo koljeno nije spremno za napore Europskog prvenstva, zaključila su dva liječnička tima (klupski i reprezentativni) nakon pregleda u Barceloni, gdje sjajni Slovenac igra s okosnicom španjolske reprezentacije te nekoliko francuskih igrača. Idealna prilika, stoga, da s njim ekskluzivno porazgovaramo o dolazećem Euru.

Jesu li, prema Dolencu, Hrvati sposobni konačno osvojiti europsko zlato?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati su svako prvenstvo među favoritima za zlato, doma pogotovo. Sigurno su sposobni osvojiti zlato, ali rukomet je danas vrlo širok što se tiče favorita. Nisu sposobni za zlato samo Hrvati, tu je Njemačka, Francuska, Danska, Norveška, Švedska, dodao bih i Sloveniju tu.

Koliko je favorita? Neki spekuliraju s nevjerojatnom brojkom od deset reprezentacija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barem 6-7 reprezentacija može do zlata, a još pokoja može u borbu za medalju. Nikada ne znaš tko će iskočiti. Zaboravio sam još Španjolce... Zaista vrlo je širok europski rukometni vrh. 

Igrate s nekoliko jakih francuskih igrača u Barceloni, gdje ih Dolenec svrstava?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznajem puno francuskih igrača, igrao sam skoro sa svima njima jer sam bio u Montpellieru, sada u Barceloni. Možda s par njih nisam bio u klubu, ali sam igrao protiv njih, tako da ih jako dobro poznajem. Francuzi su odlaskom Omeyera i Narcissea nešto izgubili. Imaju i nekih ozljeda, nema Fabregasa, Accambrayja, ne znamo što će biti s Lukom Karabatićem. Ali svatko ima svoje poteškoće, vidjet ćemo tko će ih nadvladati.

Ali Francuzi imaju i mlade a izrazito moćne igrače na vanjskim pozicijama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slažem se, Dika Mem je jako nadaren igrač, vrlo je mlad, fizički je nevjerojatan. Igram s njim u Bareloni, imao je odličnu sezonu. N'Guessan je isto jako kvalitetan. Zanimljivo da, vezano uz Diku Mema, Francuzi imaju četiri desna vanjska na popisu i morat će dijeliti minutažu, pitanje je koju će ulogu tko od njih dobiti. 

Je li Duvnjak hrvatski ključ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dule je već niz godina među najboljim igračima na svijetu i pravi je lider. Sigurno je sposoban voditi Hrvatsku do naslova. Nije dugo igrao, ali vratio se s nekoliko bundesligaških utakmica. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će biti.

Slovenska reprezentacija zasad je u bolničkom stanju, je li dovoljno moćna da nadiđe probleme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska reprezentacija je uvijek dobra kad svi pojedinci igraju za ekipu. Problema ima, ne samo zbog mene, nego nema ni Mateja Gabera, dugo vrijeme je ozlijeđen Miklavčić, ne znamo što će biti s Kavtičnikom. Zbog velikog broja ozljeda nastaju problemi, ali ostali dečki daju maksimum. Vjerujem da će naša reprezentacija biti jako moćna.

Gdje je slovenski cilj u Zagrebu i Varaždinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujem da će se boriti, da će igrati kao u posljednje vrijeme. Vjerujem da su sposobni otići daleko. Kada smo išli u Francusku, smo rekli da želimo medalju, sada nam je cilj pobijediti svaku utakmicu. Najprije Makedonci, onda Nijemci i tako dalje. Neka pokušaju dati sve od sebe, uživati u sjajnoj atmosferi, velikom odazivu slovenskih navijača. Vjerujem da će to biti nešto posebno.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo