Vijesti / Ostalo

Postavljena metalna ograda na graničnom prijelazu Batina

Postavljena metalna ograda na graničnom prijelazu Batina

Na graničnom prijelazu Batina postavljena je metalna ograda, vrata su otvorena i promet teče. Sinoćnje višesatno zatvaranje graničnog prijelaza izazvalo je veliko iznenađenje.

Osobito iznenađuje više nedostatak informacije zašto je granični prijelaz bio zatvoren.  Neslužbeno se govori da je dvometarska ograda postavljena zbog dolaska grupe migranata no iz Ravnateljstva policije  nema nikakvih potvrda, a njihovo kretanje nije zamijećeno s druge strane granice.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić ne želi nagađati,  odgovore je očekivao na današnjoj sjednici Odbora od predstavnika MUP-a i Sigurnosne agencije, no sjednica zbog nedostatka kvoruma nije održana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Načelnik općine Draž Stipan Šašlin kaže da ni on nije imao najavu zatvaranja granice, a mnogi su Baranjci sinoć ostali u Srbiji na proslavi crkvenog goda u Bačkom Monoštoru.

Policija se službeno očitovala tek u 11 sati i 55 minuta priopćenjem u kojrm stoji: "U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza."

Ovo je inače prvi put da Hrvatska postavlja ogradu na granici prema susjedima.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!