'UZMITE I MOJU INVALIDNOST' Postavljena prva tabla za parkirna mjesta, kao apel građanima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Udruga Poseban prijatelj zajedno s Gradom Dubrovnikom i tvrtkom Sanitat jutros je postavila prvu od četrdesetak tabli s natpisom – 'Uzeli ste moje parkirno mjesto - uzmite i moju invalidnost.' 

Prvu tablu koju su postavili djelatnici Sanitata zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Tatjanom Šimac Bonačić, predsjednicom udruge Poseban prijatelj Dženitom Lazarević te direktorom Sanitata Vedranom Kunicom.


'Danas postavljamo ove table kao jedan apel građanima, s ciljem da osvijestimo naše sugrađane da ne parkiraju na mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom. Ako je Država prepoznala i uvrstila u zakon da osobe s invaliditetom trebaju posebna mjesta za parking, radi lakšeg integriranja u društvo, dužnost je lokalne samouprave to osigurati. Dobivamo brojne pozive, od sugrađana koji upozoravaju na parkiranje na takvim mjestima, do samih invalida. To je najmanje što možemo napraviti i ovim putem molimo sugrađane da ne parkiraju na ova mjesta,' rekla je zamjenica gradonačelnika Šimac Bonačić. 


'Drago mi je da je i kod nas započela ova akcija, kao u još nekim gradovima u Hrvatskoj. Mnogi naši sugrađani znaju parkirati na takva mjesta, međutim imamo i onih koji poštuju te znakove pristupačnosti, ali i onih koji znaju parkirati na ta mjesta i onda kada osoba s invaliditetom nije u tom automobilu. Apeliram da takvo što ne rade i da se na mjesto za osobe s invaliditetom parkiraju oni koji u tom automobilu zaista imaju te osobe i kojima je to prijeko potrebno. Imamo i malo obilježenih mjesta, a trabala bi ta mjesta biti i bolje obilježena. Nekad sugrađani znaju reći da i nisu vidjeli kako se radi o takvim mjestima. Iz naše Udruge uputili smo zamolbu Gradu da se takva mjesta još bolje obilježe, kao u drugim europskim gradovima, da se unutar toga oboja plavom bojom, jer bi bilo puno bolje i izraženije. Drago mi što se Sanitat odlučio na ovu akciju i vjerujem da će naši sugrađani još više paziti na ova mjesta,' rekla je predsjednica Udruge Dženita Lazarević. 


Direktor Sanitata Vedran Kunica rekao je kako su planirane 42 table te da je akcija odrađena na inicijativu udruge Poseban prijatelj, u tijeku sljedeća tri dana table će biti postavljene na svim predviđenim mjestima.

Popularni Članci