KUŠAO I SIR / Predsjednik zaplesao u Motovunu

Image

Ivo Josipović pojavio se na svečanoj dodjeli nagrada ovogodišnjeg Motovun Film Festivala. 'Propeler Motovuna' odnio je belgijski film 'Bikova glava'.

30.7.2011.
11:07
VOYO logo

Debitantski igrani film "Bikova glava" mladog belgijskog autora Michaela R. Roskama osvojio je "Propeler Motovuna", glavnu nagradu ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, koji je završio svečanom dodjelom nagrada.

Roskamov film nagrađen je "za snažno i živopisno metaforično istraživanje otuđivanja čovječanstva od prirode s iznimnim prikazom rastuće ranjivosti u izvedbi glavnog protagonista".

Posebno priznanje žirija dobio je kanadski film "Domaći teren" Stephanea Lafleura, "za dojmljiv redateljski stil i originalan prikaz ljudskih odnosa ispričan s puno senzitivnosti, ironije i vizualnog humora".

Nepotkupljiva nagrada, koja se, u suradnji s Transparency International Hrvatska, u Motovunu dodjeljuje drugi put filmu koji na najbolji način tematizira problem korupcije, otišla je bugarskom filmu "Misija London" Dmitra Mitovskog.

Nagradu Bauer za najbolji film iz država bivše Jugoslavije, dobio je srpski film "Tilva Roš" Nikole Ležaića.

Nagrada FIPRESCI, o kojoj je odlučivao međunarodni žiri filmskih kritičara, dodijeljena je meksičkom filmu "Marta" redatelja Marcelina Islas Hernandeza.

Nagrada za najbolji kratki film pripala je američkom filmu "Mi odlazimo" redatelja Zacharya Treitza.

Na svečanosti zatvaranja nazočan je bio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović gdje je susreo saborsku zastupnicu Vesnu Pusić. Zabavljao s posjetiteljima, kušao domaći sir, ali i nakratko zaplesao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo