najvažniji salon sezone / Prvi dojmovi iz Pariza: Novi trendovi autoindustrije su jasni - ili struja ili sport

Image

Pariški salon kao najvažniji salon sezone, očekivano na prvo mjesto stavlja električne i hibridne modele, ali klasična se autoindustrija ne da i može se vidjeti puno sportskih koncepata

30.9.2016.
14:44
VOYO logo

Salon automobila u Parizu najvažniji je događaj sezone i svojevrsni putokaz koji pokazuje što ćemo voziti krajem ove i sljedeće godine. Uz to, zanimljivo je i promotriti konceptne modele koji pokazuju neke smjernice za budućnost. Urednik vijesti portala Autozone.hr Ozren Adamović javio je prve dojmove iz Pariza navodeći tek najvažnije automobile koji su predstavljeni, dok će se u sljedećih nekoliko dana pozabaviti svim zanimljivostima vezanim uz salon.

Audi Q5 ulazi u ring s Mercedesovim GLC i BMW-ovim X3, a namjerava se tući najnovijom tehnologijom koju je preuzeo s većeg modela Q7. Čim je plašt skliznuo izazvao je vau efekt među prisutnima jer najave su bile vrlo smjele: potpuna rekonstrukcija, smanjenje mase i do 90 kg, a sve to uz korištenje MLB platforme na kojoj je u VW grupaciji već nastao Q7 i novi A4. Izvana su mu mjere ostale gotovo jednake, ali se unutrašnjost zbog boljeg iskorištavanja prostora povećala u svim smjerovima. Audi obećaje najniži otpor zraka u klasi, vrlo nisku razinu buke i zanimljivi Virtual Cockpit. Motorizacija je kao u modelu A4 – benzinski s četiri cilindra, V6 motori u opcijama dizel/benzin te plug-in hibridna verzija s dosegom na struju do 50 km. Najavljeni su SQ5 te RSQ5 – prvi s dizelskih 325 KS, a drugi s benzinskih 500 KS. Tzv. Torque Vectoring omogućuje raspodjelu momenta između stražnjih kotača po uzoru na Mitsubishi EVO, a gipki ovjes koji nudi sjajan omjer mekoće i sportskih performansa osjetili smo na novom A4 pa nema sumnje – Audi Q5 bit će izuzetno zanimljiv auto i pravi ljuti takmac BMW-u i Mercedesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak pročitajte na portalu Autozona.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo