Informatika i tehnologija

Prvo punjenje baterije - istina o trajanju baterije

Stručnjaci jedne tvrtke koja se bavi proizvodnjom baterija za mobitele, opisali su što šteti svakom uređaju i kakvo treba biti prvo punjenje baterije

Image

mobitel baterija mobitel baterija

Vijesti.hr/ 14.8.2018. u 23:35

Nakon kupnje novog mobitela, većina će imati jednu te istu zamjerku na svoj mobitel - "baterija koja se brzo prazni". Svi bismo voljeli da taj problem nije toliko bitan, ali ovisni, kakvi jesmo, čini se da će taj problem još neko vrijeme ostati i glavni problem.
Novi uređaji sa sve većim monitorima, razlog su što oni troše puno svoje energije, odnosno prazne bateriju.

Uz to, razlog su i česti razgovori, naravno, ali ono što je zaista najvažnije je - način punjenja baterije, te prije svega prvo punjenje baterije.

Pravilo da za prvo punjenje baterije mobitel prvo treba isprazniti, a tek onda puniti, vrijedilo je nekada davno, za starije modele.

Koji su to "stresovi" imaju loš utjecaj na trajanje baterije i sam njezin vijek?

Naveli su najveće greške koje se rade kod prvog punjenja baterije.
Kod kupnje novog mobitela baterija bi već trebala biti aktivirana, što znači da nije potrebno isprazniti postojeći kapacitet nove baterije do kraja i nakon toga ići na prvo punjenje baterije.

Mnogi drže mobitel na punjaču cijelu noć, a prema stručnjacima, ostavljanje mobitela ukopčanog u struju je dugoročno pogubno za bateriju.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Jednom kad je mobitel postigao razinu od 100 posto napunjenosti on iznova pokreće punjenje koje će ga ponovno dovesti do toga, a to bateriju drži u stanju visoke pripravnosti. Ta visoka pripravnost izrazito troši kemijske spojeve unutar nje. 

Čim se vaš mobitel posve napuni, obavezno ga isključite s punjača!

Ne punite mobitel uvijek do 100 posto. Barem to ne radite kada vam to nije nužno potrebno.

Baterije ne trebaju biti posve napunjene jer visoka voltaža djeluje loše na bateriju. Najbolje je rješenje ukopčati mobitel nakratko u struju tijekom dana. 

Baterije će imati mnogo duži vijek ako ih povremeno punimo tijekom dana. Samo stavite mobitel na punjenje kad god možete- i to je to. 

Nadamo se da smo vam uspjeli pojasniti kakvo bi trebalo biti prvo punjenje baterije.

Vijesti.hr/ 14.8.2018. u 23:35

Više s weba

Pročitajte još

Image

FOTO - Transformacija reality zvijezde: Kako je Hana izgledala prije i poslije korekcije usta i grudi?

Više s weba