u obrani umjetnosti / Remi otvoreno o ljubavi, ali i o sukobu s klanom Huljić!

Pjevačica Elementala Mirela Priselac Remi progovorila je za Extra Magazin o medijskom sukobu s klanom Huljić, životu bez televizora i, naravno, ljubavi.

5.1.2014.
17:42
VOYO logo

Simpatična i odvažna pjevačica Elementala Mirela Priselac Remi otvoreno je progovorila o svim vrućim temama za Extru Magazin.

Elemental je ove godine proslavio 15. rođendan, a Remi priznaje da sve do nedavno nije osvijestila da je prošlo toliko mnogo od osnutka benda.

"Kada smo počeli ovo raditi, bili smo klinci i nismo previše razmišljali kamo s ovom muzikom, što radimo i započinjemo li bend koji će zaživjeti pet mjeseci, a kamoli idućih 15 godina. Taj moment bez predumišljaja je ono nešto što nam je održavalo osjećaj ključanja krvi zbog toga što radimo i volimo", kazala je.

"Nisam bila ni svjesna koliko je godina prošlo. Tih 15 godina, malo me zaskočilo... Kada sam počela pjevati u bendu, bila sam prva godina faksa", dodala je.

Iako je prošlo više od desetljeća, pjevačica otkriva kako mentalno ne stari s godinama.

"Sebe ne doživljavam kao žene od 34 godine. U glavi sam još uvijek neka klinka", istaknula je.

Upitana može li se od glazbe kakvu stvara Elemental živjeti u Hrvatskoj, odgovorila je: "Žanr kojeg radimo i način na kojem  radimo, što znači da se ne želimo komercijalizirati i ne želimo podilaziti ni publici i radijskim urednicima - nije najbolja kombinacija ako želiš živjeti od toga što radiš".

Njen sukob s Huljićima izazvao je veliku buru u hrvatskom medijskom prostoru.

"To nije stvar jednog stava, nego općenitog stava. Moja je možda greška bila što sam sve to gledala iz svoje perspektive jer nažalost ne znam ni za jednu drugu perspektivu. U svojim tekstovima nastojim osnažiti ženu. Mene su tako učili i odgajali. Živim po tim nekim postulatima da bi žena trebala biti samosvjesna, emancipirana, jaka i imati svoj stav. Po pitanju ravnopravnosti spolova, smatram da bi tu muškarci i žene trebali biti jedan kroz jedan. Zapravo, smetaju mi svi ti tekstovi u kojima se ženama oduzima njihova snagu, pogotovo u glazbi koja ljudima dopira do nekih djelova nutrine do koje im neke druge stravi ne dopiru. Želim koristiti ovaj kanal za osnaživanje žene i onda me smeta kada netko drugi to koristi u neke druge svrhe. Bila to Vjekoslava Huljić ili neki drugi tekstopisac koji će stavljati ženu u podređeni položaj - to ne korenspodira 21. stoljeći", pojasnila je Remi.

Na pitanje koliko su slične ona i žena o kojoj piše u pjesmama, odgovorila je: "Ta snažna žena o kojoj pišem je žena koja bih ja htjela biti. Kada pišem pjesme, ne razmišljam previše o tome kako će to publika doživjeti. Možda to je sebično, ali prvenstveno pišem za sebe. Smatram da je svaki novi album dokazivanje".

"Svaki dan se umorim od branjenja svoje umjetnosti", naglasila je.

Ali je i zaključila kako se za 2014. spremila od 1. siječnja te da je zaljubljena, stoga, na nama je samo očekivati da nas Remi i Elemental iznenade tijekom ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo