Ribafish zaplivao RokOtok / Najveća morska avantura započela je u Dubrovniku! 'Maknimo djecu od ekrana'

Jakopović je pozvao djecu i roditelje na plivanje s ciljem ukazivanja na provedeno zajedničko kvalitetno vrijeme

6.7.2019.
12:40
VOYO logo
Image

Ribafish započeo projekt RokOtok: preplivat će od Dubrovnika do Čiova

Image

Ribafish započeo projekt RokOtok: preplivat će od Dubrovnika do Čiova

"Malo sam pod tremom i nervozan sam, ali barem vidim gdje je prvi otok", kazao je Domagoj Jakopović poznatiji kao Ribafish koji je pokretač avanture RokOtok koji je u subotu zaplivao iz Sunset Beacha Dubrovnik u spomen na Jakopovićevog sina Roka s kojim je planirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Jakopović je pozvao djecu i roditelje na plivanje s ciljem ukazivanja na provedeno zajedničko kvalitetno vrijeme uz povezivanje 50 naseljenih hrvatskih otoka. U Uvali Lapada su ga podržali brojni roditelji, dubrovački plivači i plivačice, članovi Triatlon kluba Dubrovnik, vaterpolist Miho Bošković, a pridružio im se i političar Željko Raguž. Prva etapa je planirana do Kalamote što je oko četiri kilometra plivanja gdje će ekipu dočekati brojna djeca s kojom će se družiti, a sutra avanturu nastavlja do Lopuda pa do Šipana i Mljeta, piše Dubrovački dnevnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknimo se od ekrana

"Cilj je da skačemo, igramo se i vrludamo otocima i ako to uspijemo onda smo napravili veliku stvar. Jednostavno treba više istraživati i čitati, a manje biti zarobljen uz ekrane", istaknuo je Domagoj Jakopović Ribafish pojasnivši kako je ideja nastala prije tri mjeseca dok je pisao knjigu RokOtok, a potaknuta je osobnom tragedijom koju je doživio. 

U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko-edukativne avanture koja je krenula iz Dubrovnika prema Kalamoti, planira se obići 17 otoka, a krajem srpnja ide do Čiova što je krajnja točka ovogodišnje rute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi muškarci vole albume sa sličicama i ovo je moja posljednja takva avantura jer želim okupiti svih 50 otoka i na svakome staviti zastavicu, upoznati lokalne ljude jer nema ništa vrijednije od toga", istaknuo je Domagoj Jakopović koji će djecu kroz igre i aktivnosti s roditeljima, učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

"Kad odjedanput nemate kvalitetno provedeno vrijeme sa svojim djetetom to vam užasno fali i možda ni sami ne znamo koliko je to lijepo dok imamo. Ako netko od roditelja provede sat vremena bez ekrana, uz druženje, smijanje, zezanje i istraživanje i pročita barem jedno poglavlje knjige mislim da je taj projekt uspio", zaključio je Domagoj Jakopović Ribafish za Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo