Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ribafish zaplivao RokOtok

Najveća morska avantura započela je u Dubrovniku! 'Maknimo djecu od ekrana'

Jakopović je pozvao djecu i roditelje na plivanje s ciljem ukazivanja na provedeno zajedničko kvalitetno vrijeme

Vijesti.hr/ 6.7.2019. u 12:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image

Ribafish započeo projekt RokOtok: preplivat će od Dubrovnika do Čiova

Fotogalerija
Image

Ribafish započeo projekt RokOtok: preplivat će od Dubrovnika do Čiova

Fotogalerija

"Malo sam pod tremom i nervozan sam, ali barem vidim gdje je prvi otok", kazao je Domagoj Jakopović poznatiji kao Ribafish koji je pokretač avanture RokOtok koji je u subotu zaplivao iz Sunset Beacha Dubrovnik u spomen na Jakopovićevog sina Roka s kojim je planirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Jakopović je pozvao djecu i roditelje na plivanje s ciljem ukazivanja na provedeno zajedničko kvalitetno vrijeme uz povezivanje 50 naseljenih hrvatskih otoka. U Uvali Lapada su ga podržali brojni roditelji, dubrovački plivači i plivačice, članovi Triatlon kluba Dubrovnik, vaterpolist Miho Bošković, a pridružio im se i političar Željko Raguž. Prva etapa je planirana do Kalamote što je oko četiri kilometra plivanja gdje će ekipu dočekati brojna djeca s kojom će se družiti, a sutra avanturu nastavlja do Lopuda pa do Šipana i Mljeta, piše Dubrovački dnevnik

Maknimo se od ekrana

"Cilj je da skačemo, igramo se i vrludamo otocima i ako to uspijemo onda smo napravili veliku stvar. Jednostavno treba više istraživati i čitati, a manje biti zarobljen uz ekrane", istaknuo je Domagoj Jakopović Ribafish pojasnivši kako je ideja nastala prije tri mjeseca dok je pisao knjigu RokOtok, a potaknuta je osobnom tragedijom koju je doživio. 

U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko-edukativne avanture koja je krenula iz Dubrovnika prema Kalamoti, planira se obići 17 otoka, a krajem srpnja ide do Čiova što je krajnja točka ovogodišnje rute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Svi muškarci vole albume sa sličicama i ovo je moja posljednja takva avantura jer želim okupiti svih 50 otoka i na svakome staviti zastavicu, upoznati lokalne ljude jer nema ništa vrijednije od toga", istaknuo je Domagoj Jakopović koji će djecu kroz igre i aktivnosti s roditeljima, učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

"Kad odjedanput nemate kvalitetno provedeno vrijeme sa svojim djetetom to vam užasno fali i možda ni sami ne znamo koliko je to lijepo dok imamo. Ako netko od roditelja provede sat vremena bez ekrana, uz druženje, smijanje, zezanje i istraživanje i pročita barem jedno poglavlje knjige mislim da je taj projekt uspio", zaključio je Domagoj Jakopović Ribafish za Dubrovački dnevnik.

Upravo se čita

Image
Nataša, Mašan i Marko

Shrvani otac Miloš oprostio se od ubijene supruge i sinova: 'Anđeli moji, dolazim vam uskoro. Volim vas'

Vijesti.hr/ 6.7.2019. u 12:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ekskluzivno u Sve u šest: fotografije i poruke koje su si slali Anita Lovren i Dario Torbić

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba