Novi nastavak, isti status / Saznajte je li u novom nastavku Bridget Jones i dalje solerica!

Image

Obožavatelje romana o Bridget Jones iz pera britanske spisateljice Helen Fielding, o čijem su životu opterećenom brojanjem kalorija i nesretnim ljubavima dosad snimljena i dva filma, šokirala je vijest da je autorica u trećem nastavku serijala odlučila lišiti života čovjeka njezina života Marka Darcyja.

30.9.2013.
15:46
VOYO logo

Bridget su književni čitatelji upoznali 1996. u romanu "Dnevnik Bridget Jones", proizašlom iz kolumni koje je Fielding od 1995. pisala u listu The Independent. Roman je prodan u dva milijuna primjeraka diljem svijeta a 1998. je proglašen britanskom knjigom godine.

Mark Darcy, prototip romantičnog heroja chick-lit literature - tamnoput, zgodan, bogat, zabavan, pametan i odan - zaprosio je Bridget na zadnjim stranicama drugog nastavka sage o Bridget, naslovljenom "Bridget Jones: Na rubu pameti" (1999.). U tome se braku rodilo dvoje djece - Mabel i Billy - no, suprotno kanonima romantične ženske literature, par očito nije živio sretno do kraja života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, isječci iz najnovijeg nastavka priče o neurotičnoj i neuklopljenoj Bridget "Mad About The Boy", objavljeni u časopisu Sunday Times, otkrivaju da je Darcy već pet godina mrtav, a Bridget - koja uz dvoje djece ima i 51 godinu - ponovno sama i, naravno, ponovno opsjednuta.

Predmet njezine opsesije je 29-godišnji mladić Roxter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tih vijesti, društvene su mreže praktički zakuhale od komentara razočaranih obožavatelja, koji se pitaju: "Zašto?".

U prva dva nastavka Bridget je zaposlena djevojka u tridesetima koja u modernom Londonu nastoji pronaći smisao života i ljubavi uz pomoć "zamjenske" urbane obitelji prijatelja. Po romanima su snimljena dva filma (2001. i 2004.) s glumicom Renee Zellweger u naslovnoj ulozi, te Hughom Grantom (Daniel Cleaver) i Colinom Firthom (Mark Darcy) kao muškarcima njezina života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman 10. listopada izlazi u svijetu, a sredinom prosinca i na hrvatskom prijevodu u nakladi izdavačke kuće Lumen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo