snimanje od kolovoza / Slavni Indijanac Winnetou ponovno će jahati Hrvatskom, traže se tisuće statista

Po vrletima Paklenice, pod budnim okom filmskih kamera, uskoro će se ponovno penjati Winnetou! Počinje snimanje trilogije o slavnom indijanskom poglavici Karla Maya

1.5.2015.
19:09
VOYO logo

Slavni indijanac Winnetou ponovno će jahati Hrvatskom. Uz njega je prije pedeset godina jahao i Milan kao jedan od statista u filmu. I danas se sjeća opasnih scena.

"Oko 15, 20 konja je tada sudjelovalo, ja sam jahao i u jednom užem djelu su prvi konji zastali i nagužvali se jedan na drugoga. Ja sam došao u poziciju da ostanem na jednoj nozi i da se uhvatim konju oko vrata uhvatim i visim prema kanjonu", prisjetio se Milan Čavić iz Starigrada.

U kolovozu počinje snimanje nove trilogije, a turizam će procvjetati - rezervirano je čak 19 tisuća noćenja samo za potrebe snimanja filma. Otkako su 60-ih godina prošlog stoljeća prikazane prve scene kanjona Zrmanje, slapova Krke, Plitvica i nacionalnog parka Velebita,

"Ja gotovo da ne poznam niti jednog Njemca koji ne bi želio posjetiti lokaciju gdje su se snimale scene", rekao je turistički vodič Milan Marasović.

Nove scene snimat će se na starim lokacijama i nekoliko novih poput Novog Vinodolskog i Fužina. Casting za konje već je završen. Glumačku ekipu tek treba odabrati, pet tisuća Hrvata moći će statirati.

"Tražit će se sigurno što autentičniji likovi. Žene, muškarci, djeca indijanci. Bijelce ćemo naći, njih hvala Bogu ima. Ovo sve što će se javiti na Facebook, svatko tko misli da izgleda kao indijanac Sijuks, Apači dobro je došao", rekao je producent Aleksandar Črček. 

40 domaćih glumaca dobit će zapaženije uloge, a odabir za to već je počeo. Isto je i s glavnim glumcem koji će biti Amerikanac indijanskih korijena.

"Konačni dogovor još nije postignut, ali imamo idealnu osobu za to. On je s Aljaske, indijanac je i pravog je izgleda baš za tu ulogu", izjavio je redatelj Philip Stözl

Sva tri nastavka radit će hrvatsko-njemačka produkcija. Osim za vrijeme snimanja, kadrovi netaknute prirode u filmskom hitu zasigurno će biti prava pozivnica svim ljubiteljima indijanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo