PAZITE KAKO PARKIRATE / Smije li pauk služba podizati automobile na parkiralištima trgovačkih centara?

Image
Foto: PIXSELL

Pauk služba na lokaciju dolazi i na poziv prometnih redara ili po direktnim prijavama bilo od građana ili policije

29.8.2019.
13:15
PIXSELL
VOYO logo

Smije li pauk služba 'operirati' i podizati automobile na parkiralištima trgovačkih centara, a to se u Karlovcu često događa, pitanje je koje je zagolicalo jednog građanina nakon što mu je pauk tako odnio automobil jer se nije propisno parkirao pa je 'pauk' obavio posao i bez posebnog poziva ili prijave.

''Prometno redarstvo i pauk služba nadležni su na svim javnim prometnim površinama tako i na parkiralištima trgovačkih centara. To se ne odnosi na one koja imaju rampu gdje dolazimo samo na poziv jer su ta parkirališta privatne površine javne namjene dostupne svima'', rečano je KAportalu u tvrtki Mladost, koja obavlja službu 'pauka'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i na njih se također odnosi Zakon o sigurnosti prometa na cestama i sankcioniranje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila, a kako pojašnjavaju, kad posada pauk vozila zatekne vozilo u prekršaju, ono se fotografira te se fotografiju šalje u prometno redarstvo gdje dežurni redar utvđuje prekršaj i izdaje ili ne izdaje nalog za premještanje vozila.

''Tek nakon odobrenja djelatnici pauk službe započinju s premještajem vozila i za to se izdaje novčana kazna od strane Grada Karlovca sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama'', kažu u Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauk služba na lokaciju dolazi i na poziv prometnih redara ili po direktnim prijavama bilo od građana ili policije: ''Sva vozila za koja je izdan nalog za premještanje na parkiralištu trgovačkog centra su premještena po zakonu jer su ili ometala promet, ili su bila parkirana na mjestu za osobe s invaliditetom bez istaknutog znaka pristupačnosti. Zakon je propisao da prometno redarstvo ako je provelo postupak sankcioniranja prekršaja, ne može izdati opomenu (dok policijski službenih može), već stranka može uputiti prigovor kada protiv nje bude izdan obavezni prekršajni nalog, koji se nakon toga upućuje sudu na odlučivanje'', pojasnili su iz Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo