stručni sukomentator rtl-a / Šprem ekskluzivno za Vijesti.hr najavio Island i prokomentirao ozljedu Duvnjaka: 'Koga nema, bez njega se može i mora'

Image
Foto: Janko Gredelj/RTL

'Nešto veći minutažu dobit će Cindrić i Karačić, a očekujem da će više minuta na terenu provesti i naš lijevi vanjski Stipe Mandalinić', rekao je naš stručni sukomentator Goran Šprem

14.1.2018.
15:38
Janko Gredelj/RTL
VOYO logo

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac i osvajač olimpijskog zlata iz Atene 2004. godine Goran Šprem, sada stručni sukomentator u studiju RTL-ove emisije 'Vrijeme je za rukomet' u sklopu Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, za naš portal je otkrio svoja očekivanja uoči drugog kola Eura, u kojem će Hrvatska večeras u Spaladium Areni igrati s Islandom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne skriva Šprem kako je ozljeda našeg ponajboljeg igrača Domagoja Duvnjaka veliki udarac za Kauboje, no vremena za žalovanje nema. 

"Da, bit će teško bez Duleta, no nije ovo prvi put da je tako nešto zadesilo našu reprezentaciju. Znate onu 'koga nema, bez njega se mora i može'. Tako je sad izborniku Červaru. Nešto veći minutažu dobit će Cindrić i Karačić, a očekujem da će više minuta na terenu provesti i naš lijevi vanjski Stipe Mandalinić, pošto nam je pozicija srednjeg vanjskog sad upražnjena pa Cindra vjerojatno neće toliko stajati na lijevoj strani naše vanjske linije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island ga je, kako kaže, ugodno iznenadio i Hrvatska će morati biti na višoj razini nego protiv Srbije. 

"Nisam očekivao takav Island. Još uvijek nisu krenuli u pomlađivanje i vidim da su napravili sjajnu simbiozu između preostalih veterana u reprezentaciji i mlađih igrača koji su se odmah dokazali na velikoj sceni. Ponovno će biti ključna naša rotacija igrača. U obrani je bitno da Vori i Gojun budu na razini, a trebat će i odmoriti Cindrića. Kad sve zbrojimo, ipak očekujem pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto očekuje i od Švedske koja večeras mora popraviti dojam i opravdati epitet jednog od najužih favorita za borbu za medalje. 

"Siguran sam da će nam Šveđani večeras pokazati da su moćni. Očekivao sam da ćemo u zadnjem kolu s njima odlučivati o pobjedniku skupine ali eto, Island je sve iznenadio. Šveđani su prošlog prvenstva napravili naglu smjenu generacija, tu je i novi trener i taj period tranzicije nikad nije lagan, no njihov potencijal nije upitan. Očekujem pobjedu Švedske, i to uvjerljivu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priupitali smo ga i za kružnog napadača, Hrvatska s Vorijem i Musom kao jedinim rješenjima djeluje prilično 'tanko' na crti. 

"Gledajte, izbornik Červar je s momcima proveo nekoliko tjedana uoči Eura i on najbolje zna što mu je najpotrebnije. Imamo iskusnog Vorija, a Željko Musa konstantno igra u Magdeburgu. Uvijek na pripreme dođe mnoštvo igrača, pa ih onda nekoliko mora otpasti. Eto, ovaj put se to dogodilo Marinu Mariću kojeg smo možda očekivali među 16, ali kažem, Lino najbolje zna, bitno da je atmosfera u ekipi dobra, a onda ćemo suditi nakon utakmica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike