Dobar srbijanski blef? / Srbi s pet poraza u Split - njihov izbornik ekskluzivno: 'Zadovoljan sam, vrhunskih 30 minuta, a taktiziranja uvijek ima'

Image
Foto: Rukometni savez Srbije

Drugi dan uzastopce Slovenija je u pripremnoj utakmici pobijedila Srbiju (33:25), koja je time 48 sati prije velikog sraza s Hrvatskom u Splitu upisala peti poraz zaredom. No, je li to bio samo srbijanski blef?

10.1.2018.
19:38
Rukometni savez Srbije
VOYO logo

Poučak je bio isti u Murskoj Soboti i Velenju. Srbija prvo poluvrijeme uglavnom igra s prvom postavom, drugi dio igraju rezerve i nekolicina najboljih, ali bez energije u obrani. Posljedica: vodstvo na poluvremenu i novi prijateljski porazi na koncu. Ali - i zadovoljstvo izbornika Jovice Cvetkovića, koji otkriva da ga rezultat pripremnih utakmica uopće nije zanimao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rezultat ne gledam'

"Zadovoljan sam, s obzirom na sve dosad. Odigrali smo vrhunskih prvih 30 minuta. S obzirom na ozljede igrača, nismo mogli izdržati u istom tempu. Šešum je odigrao utakmicu bez treninga, tu su bili Beljanski i Stojković, također poslije pauze. Cilj mi je bio da svi budu na terenu", kazao nam je Cvetković nakon jučerašnjeg 32:36 poraza od Vujovićeve Slovenije.

I drugi dan ista priča. Srbi ponovo drže egal prvo poluvrijeme, čak i vode, dok u nastavku, posebice prvih desetak minuta, Slovenci jure na nedostižnu prednost. Razlog? Cvetković je ponovo rotirao, ovaj put odmarajući šestoricu igrača (Nenadić, Šešum, Vujin, Marsenić, Cupara i Vujić) kako bi dobili na svježini za petak. Bio je to peti uzastopni srbijanski poraz u pripremnim utakmicama. Je li to samo dobar blef i taktiziranje uoči Splita?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima taktiziranja, normalno. Ciljam vidjeti sve što moja ekipa može. Probali smo svašta nešto. Stalno smo u djelomičnom sastavu. Teško je time napraviti konstantu kada je igra u pitanju. Rezultat me nije zanimao, nisam gledao pripremne utakmice kroz rezultat. Moglo je biti malo bolje, ali mislim da smo bili ravnopravan protivnik Sloveniji na njihovom terenu, što nije lako", kazao je Cvetković ekskluzivno za Vijesti.hr.

'Lino i ja možemo svašta očekivati jedan od drugoga'

Srbi su u Sloveniji pokazali jaku vanjsku liniju s Nenadićem, Vujinom i Đorđićem. Iskazao se i vratar Cupara. Njihov je ključ spojiti jaku individualnu kvalitetu u konstantu u igri. "Nadamo se da ćemo u petak imati konstantu. Ja sam tijekom ovih priprema radio isto što je radio Lino Červar. Kombinirao sam i tražio najbolju varijantu. Ne može niti jedna prijateljska utakmica definirati potpuno ni nas ni Hrvatsku, tako da svašta možemo očekivati, i on od mene, i ja od njega", najavljuje Cvetković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na slovenskoj strani, unatoč silnim problemima s ozljedama (jučer otpao Dolenec, Kavtičnik upitan) neki novi klinci drže moguću slovensku poziciju visoko. Također tu je izbornik Vujović, koji je odmah počeo inzistirati da ekipna igra mora nadvladati sve probleme s ozlijeđenim igračima.

Europsko prvenstvo počinje u petak. Hrvatska i Srbija igraju u Spaladium Areni od 20.30 sati uz izravan prijenos na RTL-u te studijsku emisiju prije i nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo