PROMO / Studij Poslovne informatike u Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima - prilagođen tržištu rada, ali i studentima

Image
Foto: FOI

Ovaj fakultet omogućava da studiranje na stručnom studiju poslovne informatike u čak četiri grada kontinentalne Hrvatske

22.5.2020.
9:50
FOI
VOYO logo

U potpunosti prilagođen online izvođenju nastave, na vlastitoj infrastrukturi i u suradnji s poslodavcima u obližnjim tehnološkim parkovima i poduzetničkim inkubatorima, Fakultet organizacije i informatike je svoj stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u potpunosti prilagodio današnjim potrebama studenata, ali i tržišta rada! Studentima ovog studija poslodavci nude zaposlenje prije završetka studija i natprosječne plaće!

Image
Foto: FOI
Image
Foto: FOI

Trogodišnji stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju, koji već nekoliko godina vrlo uspješno provodi varaždinski Fakultet organizacije i informatike, kao etablirana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u području visokog obrazovanja u polju informacijskih znanosti, u potpunosti je prilagođen potrebama današnjih studenata, a naročito onih koji su već u radnom odnosu i žele unaprijediti svoja znanja i vještine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni studij u Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima

Stručni prvostupnik poslovne informatike zvanje je koje je moguće steći u čak četiri grada središnje i sjeverozapadne Hrvatske – Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima, što uvelike olakšava pohađanje nastave, ali i znatno smanjuje troškove studiranja za mnoge studente koji žive u spomenutim gradovima i okolici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto PITUP?

Image
Foto: FOI
Image
Foto: FOI

Visoka zapošljivost u struci

U fokusu stručnog studija je praktični dio nastave, a ovaj konkretno osposobljava studente za rad na poslovima koji uključuju primjenu, uvođenje i unaprjeđenje poslovanja korištenjem digitalnih tehnologija, ali omogućuje poznavanje i razumijevanje pojedinih ekonomskih metoda te metoda razvoja informacijskih sustava, što čini dobar preduvjet za brzo napredovanje u karijeri. Poslodavci ističu da su, osim tehničkih vještina poput poznavanja i korištenja informacijske tehnologije, u poslovanju naročito važne i generičke kompetencije, poput sposobnosti prilagodbe i uspješnog savladavanja svih poslovnih izazova. Ta kombinacija znanja, vještina i kompetencija studenata FOI-ja prepoznata je i kod poslodavaca, stoga više od 80 posto polaznika pronalazi posao u struci odmah po završetku studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FOI
Image
Foto: FOI

Natprosječne plaće

Obzirom na brzinu razvoja tehnologije i svega što nosi digitalna transformacija, informatičari su najtraženija 'radna snaga' kako na svjetskom, tako i na domaćem tržištu rada. To im omogućava brzorastuću karijeru, a s time i natprosječna primanja. Prema podacima koje FOI prikuplja od svojih bivših studenata, plaće informatičara na samom početku radnog odnosa dosežu i do 10 tisuća kuna neto mjesečno, što kroz nekoliko godina znači daleko natprosječna primanja u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inovativnost u poučavanju i vlastita (online) obrazovna infrastruktura

Učenje temeljeno na radu (engl. work-based learning) i učenje temeljeno na rješavanju problema (engl. problem-based learning) s naglaskom na razvoj kritičkog mišljenja studenata i sposobnost rješavanja konkretnih problema ključne su metode u izvođenju preddiplomskog stručnog studija. U nastavu je uključen velikibroj stručnjaka iz IT prakse, koji kroz intenzivne programe inkorporirane u nastavni proces prenose svoja znanja i iskustva studentima. Kao informatički fakultet, FOI je se vrlo brzo i efikasno prilagodio online nastavi, što uvelike olakšava vlastita online infrastruktura (sustav za e-učenje elf.foi.hr, planer studija i sl). Time su zadovoljni i studenti, koji su pokazali da su u cjelini zadovoljni izvedbom online nastave na predmetima svih studija na FOI-ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FOI
Image
Foto: FOI

Povezanost s poslodavcima i višestruke mogućnosti stipendiranja

FOI je među prvim fakultetima u Hrvatskoj shvatio da je povezanost s poslodavcima i njihovo uključivanje u redovni proces nastave ključan za pripremu studenata za uspješan start karijere već za vrijeme studentskih dana. Samo u sustavu stručne prakse, koja je obavezna na ovom studiju, FOI ima bazu od gotovo 550 poduzeća iz cijele Hrvatske, a u svim gradovima studij se izvodi u suradnji i u neposrednoj blizini tehnoloških parkova i poduzetničkih inkubatora, što znači direktno zaposlenje odmah po završetku obavezne stručne prakse na zadnjoj godini studija. Većina njih studentima nudi i mogućnost stipendiranja, a poseban fond za STEM stipendije osigurava i država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FOI
Image
Foto: FOI

Prilagođenost drugim obavezama studenata

Studij je maksimalno prilagođen zaposlenima uz maksimalnu fleksibilnost u planiranju izvođenja predavanja, vježbi, ispitnih rokova te konzultacija vezanih na studiranje. Nastava za izvanredne studente održava se radnim danom u poslijepodnevnim satima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FOI
Image
Foto: FOI
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo