Napadi u Međimurju / VIDEO Sukob Roma i lokalne vlasti: Tijekom posjeta Kajtazija i Pupovca umalo se potukli!

Željko Balog, zamjenik načelnice Općine Pribislavec napao je Matiju Oršuša, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju

9.7.2019.
17:10
VOYO logo

U Međimurskom Pribislavcu došlo je do sukoba između lokalne vlasti i predstavnika romske nacionalne manjine. Do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između Baloga i Oršuša došlo je tijekom posjeta posebne radne skupine koja se bavi romskom problematikom. Kako doznaje emeđimurje, obojica su privedeni na razgovor.

O popodnevnom sukobu u Pribislavcu oglasila se i PU međimurska koja je potvrdila da je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u tome mjestu. Izašli su na teren, a kriminalistička istraga je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbene informacije govore kako je do verbalnog sukoba između nekoliko osoba došlo tijekom posjeta posebne radne skupine koju je formirao Saborski odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Tu su bili Veljko Kajtazi, zastupnik romske nacionalne manjine, Milorad Pupovac (SDSS), Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara i drugi.

Prema informacijama koje ima emeđimurje, sukobili su se Željko Balog, zamjenik načelnice Općine Pribislavec i Matija Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju, najprije verbalno, a onda i fizički. Policija dodatno istražuje eventualnu odgovornost drugih sudionika ovog događaja. Detalji će biti poznati nakon što policija utvrdi sve okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je uhićen Željko Balog. Na Facebooku se pojavila i snimka cijelog događaja koju je objavio Željko Balog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo