postoji razlog / Švedska pomutila planove hrvatskih navijača: zašto je Arena protiv Bjelorusije bila poluprazna?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ono što se odmah moglo primjetiti na samom početku utakmice, bila je poprilično 'kazališna' atmosfera iz Arene i - mnoštvo neispunjenih sjedala

18.1.2018.
23:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Tvrda utakmica, nervoza, neizvjesnost i konačna odluka u posljednjoj minuti. Zvuči kao rasplet nekog polufinala protiv možda Francuske, Španjolske ili drugih teškaša - utakmica kakvih našoj reprezentaciji ne nedostaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nažalost po hrvatske navijače, radilo se samo o Bjelorusiji, reprezentaciji osrednjeg ranga europskog rukometa koju je Hrvatska, poljuljana porazom od Švedske, na jedvite jade uspjela svladati u zagrebačkoj Areni i tako sačuvati nadu u prolaz u polufinale.

Ono što se odmah moglo primjetiti na samom početku utakmice, bila je poprilično 'kazališna' atmosfera iz Arene i - mnoštvo neispunjenih sjedala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tomu leži u činjenici kako je prvoplasirana momčad iz splitske skupine A na rasporedu tek u subotu, što se znalo i prije samog početka turnira.

Naime, ždrijeb je odlučio da se u prvom kolu druge faze Eura sastanu pobjednik skupine A i skupine B. Nošeni željom i očekivanjima da Hrvatska osvaja skupinu u Spaladium Areni, te očekujući trijumf Francuza u porečkoj skupini, Hrvati su unaprijed kupili dnevne karte za subotu, očekujući novi sudar Kauboja sa starim rivalima. Francuska je svoju ulogu odigrala, no umjesto Hrvatske u subotu će u ranijem terminu na teren izaći Švedska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su hrvatski navijači u potpunosti promašili dan - jer u subotu - osim velikog klasika svjetskog rukometa između Švedske i Francuske - neće vidjeti ono čemu su se nadali. Kasnije će ipak vidjeti Hrvatsku u kasnijem terminu protiv Norvežana, no navijači jednostavno nisu očekivali nastup svoje reprezentacije već u četvrtak.

Promašili su tako dan i utakmicu, a Hrvatska je, primarno zbog loše igre a zatim i umjerene atmosfere nakon što su navikli na splitsko adrenalinsko ludilo, umalo promašila pobjedu nad podređenim i objektivno nedoraslim protivnikom, Bjelorusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije neuvjerljive predstave Kauboja definitivno su poljulale i vjeru navijača u osvajanje europskog zlata. Nadajmo se ne zadugo, već u subotu na rasporedu je svjetski doprvak Norveška, protiv koje će naši rukometaši vjerojatno morati pokazati svoju najbolju igru na dosadašnjem dijelu turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo