NAGRAĐIVANI 'OTOK' NA EKRANIMA / Svjetski bestseller od 1. siječnja na RTL Televiziji!

Najpopularniju grčku seriju o ljubavi i boli, o razdvojenosti i strahu gledatelji će moći pratiti već od prvog dana Nove godine, odnosno od nedjelje 1. siječnja u 20.00 sati, te od ponedjeljka do četvrtka u 21.00 sati i petkom u 20.00 sati na RTL Televiziji.

30.12.2011.
11:36
VOYO logo

Mlada Alexis Fielding (Evgenia Dimitropoulou) nalazi se na raskrižju važnih životnih odluka koje su je natjerale da sazna više o dugo skrivanoj prošlosti svoje majke Sophije (Nefeli Kuori / Filareti Komninou). Sve što zna jest da je majka odrasla u malom ribarskom selu Plaka na grčkom otoku Kreti, prije nego li se doselila u London.

Alexis napokon odluči posjetiti taj grčki gradić, i prije nego li krene na put, majka joj da pismo koje je napisala za staru prijateljicu Fotini (Annita Kouli / Olga Damani), u nadi da će to pismo, s vremenom, ponuditi odgovore na sva Alexisina pitanja. Putujući Kretom, Alexis upoznaje stare obiteljske prijatelje, ali i davno zaboravljenu rodbinu koja joj rado prepričava događaje koji su obilježili generacije stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL Televizija donosi dugo očekivanu ekranizaciju svjetski priznatog bestsellera nagrađivane britanske spisateljice Victorije Hislop. Njezina povijesna novela "Otok" izdana 2005. prevedena je na čak 23 svjetska jezika i u vrlo kratkom roku prodana u 2 milijuna primjeraka, od toga preko 300 tisuća samo u Grčkoj.

Upravo zbog te povezanosti s Grčkom, uspješna scenaristica Mirella Papaeconomou zamolila je Hislop da joj pomogne adaptirati scenarij za ekranizaciju ove dirljive priče koju će režirati talentirani i nagrađivani redatelj Theodoris Papadoulakis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su hrvatskim gledateljima nepoznati, grčki glumci koji u seriji "Otok" utjelovljuju glavne uloge, Stelios Mainas, Katerine Lehou i Evgenie Dimitropoulou uživaju veliku popularnost i ugled u rodnom kraju.

Nakon što je sredinom 2010. u medijima objavljeno da su snimanja gotova, mnogi Grci nisu mogli dočekati premijeru ovog ambicioznog projekta na privatnoj televizijskoj kući "Mega" koja je, procjenjuje se, uložila više od 4 milijuna eura u produkciju serije, dotad najveći iznos u povijesti grčke televizijske industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva epizoda, emitirana 11. listopada 2010. g., imala je nevjerojatan udio u gledanosti od 65,5% u totalu populacije, a gledanost je rasla sa svakom novom epizodom. I susjedne zemlje su bile očarane "Otokom".

Svaki novi nastavak pratilo je više od 45% Ciprana, a građani Bosne i Hercegovine već od listopada uživaju u uzbudljivim i emocijama nabijenim događajima s otoka Spinalonga. U međuvremenu, prava za emitiranje serije otkupili su i Turci, Nijemci, pa čak i Rusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpopularniju grčku seriju o ljubavi i boli, o razdvojenosti i strahu gledatelji će moći pratiti već od prvog dana Nove godine, odnosno od nedjelje 1. siječnja u 20.00 sati, te od ponedjeljka do četvrtka u 21.00 sati i petkom u 20.00 sati na RTL Televiziji

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo