OČEKIVANJA IVANA BALIĆA / 'Trebamo se boriti i pokazati naše hrvatsko srce - tako ćemo dobiti rezultat kakav zaslužujemo!'

Prvi ispit na Euru hrvatski rukometaši su položili uz manje probleme. Uspješno je preskočena Bjelorusija, a nakon slobodnog dana već sutra slijedi novi dvoboj s Norveškom. Za rezime prve utakmice i one koja slijedi u nedjelju upitali smo koordinatora za muški rukomet pri HRS-u Ivana Balića

16.1.2016.
19:03
VOYO logo

Ovog ljeta si prestao igrati i odmah je počela nova stranica u karijeri. Ovdje si, ali ovoga puta na tribinama. Koliko je to teže nego igračka karijera i je li uopće teže?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok si u uredu je sve nekako sporo i puno lakše. Ali na ovim prvenstvima sjediti na tribinama nije lako jer svi mi koji smo igrali uvijek imamo želju da odemo na teren i izbacimo nervozu. Privikavam se na tu novu ulogu. Bilo je malo nervoze prvo poluvrijeme, ali drugo smo igrali super pa sam se malo smirio".

Koje si dobre stvari vidio jučer, a koje su bile loše?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obrana je loše stajala prvo poluvrijeme, nije bila pokretljiva, nismo se držali dogovora. Ali, dobro, u drugom dijelu se sve popravilo. Mislim da smo imali dosta promašenih zicera, ali to je i normalno za prvu utakmicu".

Sutra Norveška, očekuje nas puno teža utakmica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo dva puta priliku igrati protiv njih. Više-manje znamo tko je glavni igrač i tko što radi i mislim da ćemo se dobro pripremiti".

Svaki trening se neki problem pojavi - je li to bilo tako u Vaše vrijeme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda sad ima koja ozljeda više. I ti glavni igrači su možda preopterećeni u svojim klubovima pa sada imaju problema. Ali nije samo kod nas problem, mislim da na cijelom prvenstvu ima puno ozljeda".

Nakon dugo godina je Hrvatska ispraćena s manjim očekivanjima. Odgovara li vam to ili dodatno motivira?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savez nije stavio nikakav pritisak. Aklo dobijemo dva-tri mlađa igrača da mogu igrati za tu reprezentaciju, super. A rezultat će doći sam po sebi. Treba se držati dogovora, igrati sto posto, boriti se, pokazati hrvatsko srce i onda ćeš dobiti rezultat kakav zaslužuješ".

Bili biste zadovoljni s borbom od 5. do 8. mjesta ako se isprofiliraju neki igrači?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih bio zadovoljan i da smo zadnji, a da se oni bore i trude te da dobijemo jednog ili dva igrača. Sad smo već izbjegli to zadnje mjesto i možemo ići samo prema naprijed", zaključio je Ivano Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo