istraživački magazin / Danka Derifaj o novom projektu RTL-a: 'Gledatelji će u Potrazi prepoznati naše iskustvo, instinkt i temeljiti rad'

Image
Foto: RTL

Novi format dolazi kao kruna rada Informativnog programa RTL-a, a emitirat će se svakog radnog dana

19.4.2017.
13:31
RTL
VOYO logo

Potraga će se baviti svim bitnim životnim pitanjima, istraživati korupciju i kriminal te otkrivati sve ono za što bi netko želio da padne u zaborav. Zaštitno lice emisije je vrsna i nagrađivana istraživačka novinarka, Danka Derifaj.

Image

Tim Potrage - novog dnevnog istraživačkog magazina RTL-a!

Image

Tim Potrage - novog dnevnog istraživačkog magazina RTL-a!

„Moj posao će biti prije svega reporterski, bavit ću se pričama koje zagovaraju ljudska prava, ukazuju na nelogičnosti u sustavu, ponekad napraviti kakav aktualni intervju, kada bude sreće otkriti korupciju ili nepravdu, u svakom slučaju, trudit ću se pošteno iskoristiti dragocjenih deset minuta medijskog prostora koje imam. Želim svojim iskustvom pomoći i kolegama, a bit ću i voditeljica emisije, što je za mene nešto posve novo, ali mi je najvažnije da svatko od nas najbolje obavi svoj novinarski posao jer ako je sadržaj dobar, najaviti ga je najmanji problem“, kazala je Danka koja na mjesto voditeljice i reporterke 'Potrage' dolazi iz redakcije RTL Direkta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Moram priznati, nije mi bilo lako otići iz Direkta. Bilo je to uzbudljivih, intenzivnih i odličnih godinu dana, za mene sasvim novog iskustva, no moja prva ljubav je ipak istraživačko novinarstvo i objeručke sam prihvatila priliku da ponovno to pokušam raditi. Svatko je dobar u nečemu, Šprajc to odlično razumije i dao mi je punu podršku da krenem u Potragu. Zahvalna sam mu što me uopće pozvao u svoj tim i tako me evo sada tu gdje jesam, a to mi se jako sviđa“, dodaje Danka, koja poziva sve gledatelje da se uključe u kreiranje sadržaja novog istraživačkog magazina.

„Svaka informacija gledatelja će nam biti dragocjena, mogu nas kontaktirati preko e-mail adrese redakcije potraga@rtl.hr, na našoj Facebook stranici ili na besplatni telefon 0800 200 200, koji će biti aktivan od 25. travnja. Što se tiče 'pronalaska' priča kojima ćemo se baviti, može se reći da je ovaj posao kombinacija iskustva, instinkta, ali i temeljitog rada. To da se priča 'nanjuši' je romantizirani pristup novinarstvu. U stvarnosti se, pak, često pokaže da 'priča' na prvu nije ono što se čini, tako da samo istraživanje pojede prilično vremena ako ozbiljno pristupate poslu. Prvi kriterij je da postoji javni interes, a zatim i koliko su informacije koje nam ljudi daju istinite i točne. I to je tek početak“. Bit će izazovno, dodaje, svaki dan imati relevantnu, dobru i aktualnu priču. Svjesna je toga, ali baš zato je, zajedno s cijelim timom, spremna dati sve od sebe da im to i uspije. A kako njihov rad izgleda u praksi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Za sada nam je situacija u redakciji Potrage prilično kaotična i užurbana.  Svi radimo na svojim pričama, kolegice Ana Trcol i Amela Čilić, kao i kolega Josip Antolić su news spremno zamijenili potpuno drugačijim ritmom i, moram priznati, ne štede ni vremena ni truda. Igor Bobić kao urednik nam je dragocjen oslonac i kompas u stvaranju emisije za koju vjerujem da će biti odlična. Prve priče su već spremne i mogu samo reći da sam ponosna što sam okružena tako vrijednim i pametnim novinarima“, dodala je.

Novi format dolazi kao kruna rada Informativnog programa RTL-a, a emitirat će se svakog radnog dana, što znači da će gledatelji čak pet puta tjedno imati priliku vidjeti punokrvno istraživačko novinarstvo na djelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Potraga' kreće u ponedjeljak, 24. travnja u 19:15!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo