ODLAZAK VELIKANKE / Umrla prva crna operna diva

Image
Foto: heraldtimesonline.com
Image
Foto: heraldtimesonline.com

Slavna Camilla Williams, prva crnkinja koja je nastupala u velikoj opernoj kući u SAD-u, preminula je u 92. godini zbog komplikacija povezanih s rakom od kojeg je bolovala.

31.1.2012.
7:26
heraldtimesonline.com
VOYO logo

Camilla Williams, prva crnkinja koja je nastupala u velikoj opernoj kući u Sjedinjenim Državama umrla je u 92. godini, objavili su njezini bliski suradnici.

"Mogu vam potvrditi da je umrla u svome domu zbog komplikacija povezanih s rakom od kojeg je bolovala", rekao je Alan Barker, glasnogovornik Jacobsove glazbene škole na sveučilištu u Indiani, gdje je diva dvadeset godina radila kao glazbeni pedagog.

Camilla Williams, rođena u Virginiji, na istoku SAD-a, počela je pjevati u crkvi još kao dijete, a nakon završetka glazbene škole nastupala je s Philadelphijskim orkestrom.

Proslavila se nastupom u naslovnoj ulozi Puccinijeve Madame Butterfly s Newyorškom gradskom operom 1946. Međunarodnu karijeru počela je 1950. G. 1963. pjeva na glasovitom skupu u američkoj prijestolnici na kojemu je Martin Luther King održao svoj govor "Sanjam".

Williams je bila i ambasadorica kulture. Na poziv predsjednika Dwighta Eisenhowera 1960. pjevala je pred japanskim carem i sudjelovala je na svjetskim turnejama na poziv američkog State Departmenta.

Karijeru je prekinula 1971.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo