ključan uoči velikih utakmica / Upoznajte važnu kariku našeg rukometnog stručnog stožera - reprezentativnog psihologa

Kada se izbornik Željko Babić predomislio i odlučio ostati na klupi reprezentacije, svom je timu pridružio i psihologa Igora Čerenšeka. Prije utakmice sa Španjolskom on je imao puno posla

24.1.2017.
19:09
VOYO logo

Psiholog Igor Čerenšek čovjek je koji unosi mir u hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Igrače pokušava smiriti i opustiti uoči važnih i stresnih dvoboja, a baš ih jedan takav čeka večeras.

"Kako turnir napreduje pritisak je sve veći i veći i treba im netko tko im može doista pomoći, dati uputu, tehiniku da se nose sa stresom koji je vrlo realan i svakom se događa", kaže Černešek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaju se reprezentaciji poznate crne rupe, možda to nije posao samo za psihologa ali sigurno je njegova uloga značajna. Zato je on prisutan na svakom treningu i uvijek dostupan igračima.

"Bude i samo razgovora, ritual igrača je da popričaju samnom. Konkretan dio podrazumijeva relaksacijske tehnike upravljanja emocijama da vrate fokus u ključnom trenutku", pojašnjava Černešek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je i, kaže, igrače što je više moguće izolirati od utjecaja medija i društvenih mreža koje nose poseban pritisak.

"Svakako je moj savjet da ne prate društvene mreže i medije nego da se fokusiraju. Mediji rade svoj posao, mediji prate njih i to je smjer u kojem bih ja volio da to sve ide", kaže Černešek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakva pomoć kod nas je novost, no u svijetu su psiholozi već godinama dio stručnih stožera. Možda i među hrvatske rukometaše unese mir koji im bude trebao u ključnim trenucima večerašnje utakmice.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo