visoka očekivanja / Viber objavio imenovanje Djamela Agaouae kao glavnog izvršnog direktora

Image
Foto: Promo

Agaoua će voditi Viber u njegovim nastojanjima da ubrza razvoj inovativnih novih značajki i poveća globalnu bazu korisnika platforme

2.2.2017.
13:51
Promo
VOYO logo

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka, danas je objavio da se Djamel Agaoua pridružio tvrtki kao glavni izvršni direktor, što odmah stupa na snagu. Agaoua će voditi Viber u njegovim nastojanjima da ubrza razvoj inovativnih novih značajki i poveća globalnu bazu korisnika platforme.

Djamel Agaoua francuski je državljanin koji je boravio u Silicijskoj dolini nekoliko godina te se pridružuje Viberu nakon što je bio zaposlen kao glavni izvršni direktor u MobPartneru, uspješnoj svjetskoj mobilnoj adtech tvrtki koju je kupio Cheetah Mobile u ožujku 2015. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Viber nastavlja igrati vodeću ulogu u revoluciji mobilnih aplikacija, donoseći besprijekorno iskustvo glasovnih poziva na mobitel i spajajući ga sa snažnim mogućnostima razmjene poruka i komunikacije“, rekao je Agaoua. „Više sam nego ponosan što se pridružujem ovom timu i što ću pomoći Viberu u njegovoj najvažnijoj misiji – pružiti nevjerojatno iskustvo našim korisnicima i pomoći im da se povežu s onima koji su im važni. Radujem se vođenju Vibera u ubrzavanju inovacija i razvijanju novih mogućnosti za visoki rast.“

„Uz njegov poduzetnički duh, dinamične kvalitete vođe i razumijevanje tržišta koja se brzo razvijaju, imam visoka očekivanja od Djamela Agaouae kao novog glavnog izvršnog direktora Vibera“, rekao je Hiroshi Mikitani, predsjednik i glavni izvršni direktor Rakuten Inc.-a. „Viber je jedna od najpopularnijih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka i temeljni dio rastućeg Rakutenovog ekosustava članstva koji će, s Agaouaom na čelu, nastaviti doprinositi ostvarenju naše vizije za globalnu inovaciju.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agaoua se pridružuje sadašnjem vodstvu koje uključuje Michaela Shmilova, koji će nastaviti raditi kao glavni operativni direktor tvrtke, usko surađujući s novim glavnim izvršnim direktorom na visoko strateškim projektima.

O Djamelu Agaouai:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agaoua se dokazao na polju inovacija i vodstva, radeći na brojnim položajima glavnog izvršnog direktora u svojoj karijeri. Agaoua je bio suosnivač AchatProa, tvrtke za nabavu SaaS-a i vodio je tvrtku dok je nije kupio Hubwoo 2008. Bio je također  jedan od glavnih izvršnih direktora B-Processa, platforme za naplatu SaaS-a, koju je kupila Ariba 2011. Od 2012. Djamel Agaoua bio je glavni izvršni direktor MobPartnera, koji je u travnju 2015. kupio Cheetah Mobile (NYSE: CMCM), treći najveći razvijač aplikacija na svijetu. Ostao je glavni izvršni direktor Mobpartnera do nedavno, kao i viši potpredsjednik globalne prodaje za Cheetah Mobile, matičnu tvrtku.

O Viberu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio grupacije Rakuten, Viber besplatno povezuje korisnike diljem svijeta s ljudima koji im znače. S više od 800 milijuna jedinstvenih korisnika na platformi, Viber je jedna od najvećih aplikacija za razmjenu poruka na svijetu. Viber omogućuje ljudima da sigurno komuniciraju na način koji im najbolje odgovara, bilo putem individualnih poruka, glasovnih i video poziva, grupnih razgovora ili prateći brandove i poznate osobe na Javnim razgovorima. Viber se može koristiti na svim mobilnim, tablet i stolnim računalima: iPhone®, iPad®, Android™, Windows®, Mac OS i Linux.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo