Društvene mreže / Vrlo je važno znati kako sakriti slike na Facebooku

Image
Foto: Pixabay

Zastrašujuć je podatak da 13 milijuna korisnika Facebooka nikad nije zavirilo u svoje postavke privatnosti. Dakle, znate li vi kako sakriti slike na Facebooku?

3.6.2018.
0:20
Pixabay
VOYO logo

U posljednje vrijeme se mnogo se piše o morbidnim grupama na Facebooku koje kojekakvi primitivci otvaraju s ciljem vrijeđanja i ponižavanja osoba čije fotografije preuzmu na njihovim nedovoljno zaštićenim profilima. 

Ako ipak pratite svoje podatke o zaštiti, ponekad možete izgubiti nit jer Facebook često seli, redizajnira i mijenja sigurnosne postavke, pa se zna dogoditi da dotad zaštićeni sadržaji odjednom postanu javni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo nekoliko savjeta za pravilnu zaštitu privatnosti korisničkog profila i kako sakriti slike na Facebooku
Prvo i najosnovnije je da imate lozinku koju nitko ne može pogoditi . To nikako ne smije biti ime vašeg psa, vaše ime unazad ili nešto logično. Lozinku nikada ne dijelite .
Prilikom objave statusa, fotografije, videa ili bilo čega drugog potrebno je namjestiti kome će taj sadržaj biti vidljiv.
Ključni trenutak u zaštiti privatnosti profila događa se prilikom objave konkretnih sadržaja. Za svaki status, fotografiju i sve ostalo što objavljujemo u trenutku objave možemo (i moramo!) ručno namjestiti kome će to što stavljamo biti vidljivo. 
Čim počnete pisati status, uploadati fotku ili video ili nešto tome slično, lijevo od tipke Post vidjet ćete zupčanik iza kojeg se kriju postavke privatnosti za objavu koju upravo pišete. 
Kliknite na njega i iz padajućeg izbornika odaberite postavku koja odgovara vašim željama. Sve što objavite s postavkom Public (pored sebe ima ikonu globusa) bit će vidljivo apsolutno svakome tko se nađe na vašem profilu, bez obzira je li vam prijatelj ili ne.

Na isti način se određuje koje će fotografije kome biti vidljive. Otvorite li svoje fotografije u kategoriji "Albums", vidjet ćete da pristup albumima koje ste kreirali ručno možete ograničiti na jednostavan način - dovedite pokazivač miša na ikonu u donjem desnom uglu albuma, kliknite i odaberite kome će on biti vidljiv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Facebook


I dalje se pitate kako sakriti vaše slike na Facebooku?
To činite tako da otvorite konkretnu fotografiju i kliknete na malenu ikonu koju ćete vidjeti pored datuma objave fotografije, a ispod vašeg imena. Iznad opisa fotografija i komentara. Pojavit će se padajući izbornik gdje možete odabrati kome će fotografija biti vidljiva (Public - svima; Friends - samo prijateljima; Only Me - samo vama; Close Friends - korisnicima koje ste proglasili bliskim prijateljima; Family - korisnicima koje ste naveli kao članove obitelji; Custom - točno određenim ljudima).
Blokiranje pojedinih korisnika, aplikacija i pozivnica - sve to namješta se u izborniku "Blocking".
U izborniku "Blocking" potpuno blokirate odabrane korisnike (opcija Block users), ali i ograničavate pristup vašim sadržajima nekim prijateljima. 

Smještanjem nekih prijatelja u grupe moguće je dodatno ograničiti pristup objavljenim sadržajima U slučaju da se nađete u situaciji da među prijateljima na Facebooku imate neke koji ne bi trebali 
Opcija "View As" nam služi da vidimo kako naš profil vide drugi korisnici Facebooka.
Da biste provjerili kakav je trenutni status vaše privatnosti, u donjem desnom uglu vaše Cover fotografije pritisnite zupčanik te iz padajućeg izbornika odaberite View As.... O
Ova opcija omogućuje da svoj profil vidimo onako kako ga vide drugi korisnici Facebooka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo