NE ŽELE BITI GRAĐANI DRUGOG REDA / 'ZA NORMALAN ŽIVOT' Mještani Pribislavca pozivaju na mirni prosvjed: 'Nisu ugroženi Romi, ugroženi smo mi'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Ako konačno ne kažemo dosta, neće se ništa promijeniti. Može nam biti samo još gore. Romska manjina nije ugrožena - ugroženi smo mi!", kaže jedan od inicijatora

8.5.2019.
15:16
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Od strane stanovnika Ulice Ante Starčevića u Pribislavcu, koja se naslanja na tamošnje romsko naselje, iniciran je prosvjed 'za normalan život', a podršku im je dala i načelnica Višnja Ivačić, zajedno sa svojim zamjenikom.

Jedan od inicijatora prosvjeda, Alen Pancer, danas je na Facebooku objavio i točan termin prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi Međimurci! Ne želimo zbog politike biti više građani 'drugog reda' u svom Međimurju. Oni u 'osinje gnijezdo' neće i ne žele udariti jer se boje da ne izgube svoje foteljice. Ova problematika nije od jučer. 

Ako konačno ne kažemo dosta, neće se ništa promijeniti. Može nam biti samo još gore. Romska manjina nije ugrožena - ugroženi smo mi! Vrijeme je da 1. lipnja u 11 sati dođete i date podršku za svoje Međimurje na Trgu Republike u Čakovcu, ispred Centra za kulturu", kaže Alen Pancer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, imaju podršku cijele županije, svih načelnika i prosvjed se organizira na razini cijele županije, piše eMedjimurje.

"Naravno, uz pristanak policije koja će osiguravati skup i podršku župana Matije Posavca koji nas također podržava da se nešto mora promjeniti što se tiče stanja sigurnosti u Međimurju", rekao nam je Pancer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo