Promo / Život bez buke je život bez muke: Osiguraj si besprijekoran zvuk u svim uvjetima

Image
Foto: Promo

Zagađenje bukom utječe na nas bez obzira na to jesmo li ga svjesni ili ne

27.10.2020.
10:29
Promo
VOYO logo

Konstantno se u našoj okolini događa nešto i izloženi smo mnoštvu podražaja iz različitih izvora kao i različitim zvukovima. Zagađenje bukom utječe na nas bez obzira na to jesmo li ga svjesni ili ne i danas je svugdje. Glasna glazba, vozila na cesti, avioni koji lete iznad kuća, građevinski strojevi u susjedstvu i industrije u urbanim sredinama. Mnogi izvori buke nalaze se u našim domovima, uključujući televizor, perilicu rublja i slično.

Na većinu buke smo se naviknuli ili barem tako mislimo. Ako biste se sami prošetali šumom i u njoj iskusili spokoj, zasigurno biste shvatili da vam buka na koju ste se naviknuli uskraćuje puno mira. Osim što ugrožava vaš mir, zagađenje bukom utječe na nas i na druge načine. Zvukovi koji prelaze 80 decibela štete vašem zdravlju, a na djecu utječu zvukovi iznad 60 decibela. Decibel je mjerna jedinica za intenzitet zvučnih valova i, najjednostavnije rečeno, svaka buka koja zaostaje u normalnom razgovoru dvoje ljudi najvjerojatnije je iznad 60 decibela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje posljedice buka može imati na naše zdravlje?

Zvukovi visokog intenziteta mogu oštetiti sitne, vrlo nježne folikule dlake u ušnom kanalu koji šalju signale u mozak kad god zvukovi uđu u uho. Gubitak sluha vrlo je vjerojatan nakon što 50% ovih dlačica nestane.

Buka nije pogubna samo za uši, izloženost zagađivanju bukom deset uzastopnih godina ili više povećava vaše šanse da kasnije u životu patite od barem jedne kardiovaskularne bolesti za 300%. Buka na koju ste "naviknuli" može dovesti do ozbiljnih psiholoških poremećaja. Istraživanja pokazuju da previše buke čini ljude lako razdražljivima, nervoznima, neracionalnima u donošenju odluka i stalnim nelagodama tijekom dana. Također, izloženost buci ometa san, a nedostatak sna poguban je za produktivnost i zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se zaštiti i vratiti mir?

Od buke se možete zaštiti u dobrom dijelu, barem u svom domu gdje možete kontrolirati uvjete. Izbjegavajte korištenje previše bučnih uređaja, postavite tepih na pod i zavjese na prozore koje gledaju na izvore buke – oni će apsorbirati dio buke.

U bučnim uvjetima teško je skoncentrirati se na ono što nam je u tom trenutku bitno – neovisno o tome radi li se o zabavi ili obavezama, ali se sada možete napokon opustiti i prepustiti trenutku uz nove Huawei FreeBuds Pro bežične slušalice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživaj u kristalno čistom zvuku kojeg želiš čuti, bez pozadinskih šumova i buke. Dinamičko poništavanje zvuka podržano je do 40 dB, dok silikonski nastavak u uhu prirodno uklanja neželjene zvukove.

Dvostruki mikrofoni smješteni unutar i izvan slušalica mogu brzo prepoznati okolnu buku i automatski se prebaciti između tri načina poništavanja buke – General, Cozy i Ultimate – kako bi učinkovito smanjile buku iz okoline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huawei daruje tri mjeseca Deezer Premium glazbenog servisa

Da bi korisnici uživali u omiljenoj glazbi koristeći nove slušalice i Huawei pametne telefone, kompanija im je osigurala čak tri mjeseca besplatnog korištenja Deezer Premium glazbenog servisa. Sve što korisnici trebaju napraviti je preuzeti aplikaciju iz AppGallery trgovine, odabrati izbornik "Pokloni" gdje će pronaći Deezer Premium poklon i preuzeti besplatni kod koji mogu iskoristiti u aplikaciji. Cijeli proces objašnjen je i u videu.

Za one koji žele više

Korisnicima su uz FreeBuds Pro dostupni i nedavno predstavljeni Watch GT 2 Pro – Huaweijev najnapredniji pametni sat, Watch Fit koji se ističe naprednom podrškom za razne sportove te Huawei P smart 2021, uređaj koji nudi vrhunske performanse po izvrsnoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo