ŠTO ZNAČI CRVENA BOJA / Značenje crvene boje: crvena boja simbolizira energiju, strast i život

Image
Foto: Pixabay

Volite nositi crvenu boju? U tom slučaju važno je da znate što crvena boja simbolizira i znači

3.8.2017.
8:02
Pixabay
VOYO logo

Crvena boja privlači pozornost anjviše od svih ostalih boja, a poznata je po tome što prvenstveno simbolizira energiju. Još davnih dana crvena se upotrebljavala protiv svih vrsta uroka.

Poznato je da svaka određena boja ima neko značenje i simboliku. Osim toga, pokazalo se da boje uvelike utječu na naše raspoloženje. Utjecaj boja u našim je životima ogroman i smatra se da preko 80 posto osjetila dobivamo putem vida, odnosno boja. Boje nam posebno služe da izražavamo svoj vlastiti stil, raspoloženje i energiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena boja jedna je od najpopularnijih toplih boja, a nastaje kombinacijom žute i plave. Ova boja prvenstveno simbolizira energiju, strast, seksualnost i život. Crvena boja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, upadljiva je pa se zbog toga često nalazi na prometnim znakovima. Osim toga, crvena simbolizira ljubav.

Ova boja ubrzava krvotok, podiže energiju, stimulira mišiće i luči adrenalin zbog čega djeluje motivirajuće. No iako je upadljiva i privlači pažnju, važno je naglasiti da crvena može biti pomalo agresivna. Neka istraživanja pokazala su da može izazvati glavobolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo