ne vjeruje rusiji / Arsenij Jacenjuk: 'Borimo se za mir u cijelom svijetu i protiv ruske agresije!'

Image
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL

Kijev već osam mjeseci od Zapada traži da mu se pošalje oružje kako bi se borci mogli suprotstaviti separatistima na istoku zemlje

24.4.2015.
13:20
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Ukrajinski premijer ArsenijJacenjuk u petak je optužio Rusiju da ne želi mir u Ukrajini, upozorivši da bi se Kijev već sada trebao pripremiti za daljnje borbe s obzirom na to da se na istoku zemlje nastavljaju sporadični sukobi.

"Stanje je prilično teško. Rusija ne želi mir. S ukrajinskim parlamentom dogovorili smo sve kako bi se sporazum iz Minska ostvario. No s ruske strane nema nikakve naznake kompromisa koji bi doveo do smirivanja stanja", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo se pripremati na daljnju borbu čiji je cilj postizanje mira", kazao je, dodavši da je vojsci potrebno oružje kako bi mogla braniti zemlju. "Borimo se za mir u cijelom svijetu i protiv ruske agresije", kazao je Jacenjuk.

Kijev već osam mjeseci od Zapada traži da mu se pošalje oružje kako bi se borci mogli suprotstaviti separatistima na istoku zemlje gdje je u sukobima u zadnjih godinu dana smrtno stradalo više od 6000 ljudi. No Zapad strahuje od zaoštravanja stanja i dosad je pristao u Ukrajinu poslati samo vojne instruktore i opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo